Kesme Çiçek Potansiyelini Geliştirme Çalışmaları

Dünyanın en büyük çiçek borsası olan FloraHolland'ın Türkiye Pazar Geliştirme Direktörü Monique Heemskerk, Türkiye'de kesme çiçek potansiyelinin çok yüksek olduğunu ancak bunun tam olarak kullanılmadığını kaydetti.

Dünya genelinde 6 bin üreticisi, 4 bin çalışanı ve yıllık yaklaşık 4,2 milyar avro cirosuyla dünyanın en büyük çiçek borsası konumunda bulunan Hollandalı FloraHolland'ın üst düzey yetkilileri, Antalya'da gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Davut Çetin ile bir araya geldi.
Antalya'da yapmak istedikleri çalışmalarla ilgili Çetin'e bilgi veren FloraHolland Pazarlama Direktörü Marko Van Der Sar, Türkiye'de çiçekçiliğin merkezini Antalya olarak gördüklerini kaydetti.

FloraHolland Türkiye Pazar Geliştirme Direktörü Heemskerk de firma olarak Türkiye'nin, özellikle de Antalya'nın potansiyelini ortaya koyması için çalışma yapmak istediklerini söyledi.

"Türkiye'de kesme çiçek potansiyeli çok yüksek ancak bu tam olarak kullanılmıyor" diyen Heemskerk, şöyle konuştu:
"Antalya'da 6 üretici ile çalışıyoruz. Amacımız bu sayıyı yükselterek hem Antalya'nın kesme çiçek potansiyelini artırmak hem de dünyada var olan liderliğimizi sürdürmek. Bu açıdan ATSO bizim için çok önemli bir kurum. Antalya ile yapacağımız çalışmalarda sizlerle olan temaslarımız her zaman devam edecek."
Çetin de Antalya'da çiçek üretiminin daha da gelişmesi için FloraHolland ile Antalyalı üreticileri ATSO çatısı altında buluşturabileceklerini bildirdi.
Antalya'nın kesme çiçek üretimi ve ihracatında Türkiye için stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren Çetin, Türkiye'de yetiştirilen kesme çiçeğin yüzde 47'sinin, kesme çiçek ihracatının da yüzde 91'inin Antalya'dan gerçekleştirildiğini bildirdi.
Çetin, Antalya'nın 2016 yılında botanik EXPO'ya ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, organizasyon içerisinde FloraHolland'ı da görmek istediklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile