Kesob Başkanı Memiler, Kilis’e Acemi Askeri Birlik Kurulmasını İstedi

Kesob Başkanı Memiler, Kilis’e Acemi Askeri Birlik Kurulmasını İstedi

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, kentin ekonomisinin gelişmesi için askeri acemi birliği kurulması gerektiğini söyledi.

KESOB Başkanı Memiler, Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en çok paşa çıkaran kent olan Kilis’e acemi birliği kurulmamasına kentte yaşayanların bir anlam veremediğini ifade ederek, “Kilis’e, üzülerek söylüyorum, doğru dürüst bir yatırım yapılmadı. Esnafın kalkınması için bir takım desteklere ihtiyaç var. Cezaevi kurulacağı açıklanmasına rağmen hiçbir gelişme yok. Suriyelilerin beklendiği gibi bazı esnaf hariç kimseye faydası yok. Zaten Suriyeliler, kentte iş yerleri açıyor. Esnafın gelirinin artması için siyasetçilere düşen en büyük görev Kilis’e bir askeri acemi birliği kurulması için çaba sarf etmeleridir. Türkiye’de en çok paşa çıkaran Kilis’e aceme birliği açılmaması düşündürücüdür” dedi.

Memiler, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kilis’te iki tane sınır taburu var. Ama bunların bağlı bulunduğu alay Gaziantep’te. Çok enteresan. 1 hudut alayına bağlı 3 tabur var. Bu taburların ikisi Kilis’te ama merkez Gaziantep’te. Genelkurmay Başkanlığı’nın acemi birliklerini tüm illere dağıtılacağı yönünde bilgi aldık. Bari siyasetçilerimiz takip etsinler de Kilis’e acemi birliği kurulsun. Kilis’e askeri birliğin büyük katkısı olacaktır. 3-4 bin acemi askerin çarşıya çıktığını düşünseniz, esnafa ne kadar faydası olacağını tahmin edebilirsiniz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile