Kestelli Minik Sefler Mutfaga Girdi

Kestelli Minik Sefler Mutfaga Girdi

Kestel Yeni Mahalle Ilkokulu 2. Sinif ögrencileri yöresel lezzetlerden olusan yemek tarifi kitabi çikardi. 29 ögrencinin kendi yörelerine ait lezzetler, Minik Sefler kitabinda toplandi.

Minik Sefler kitabinin tanitimi ve yöresel lezzetlerin tanitimi için düzenlenen organizasyona, Kestel belediye baskan yardimcisi Hasan Aras, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cengiz Uç, AK Parti Bursa Il Baskan Yardimcisi Ferhat Erol ve KOSAB yönetim kurulu katildi.

Minik ellerden çikan yöresel lezzetler davetliler tarafindan büyük begeni topladi

Kitap projesini baslatan Yeni mahalle ilkokulu sinif ögretmeni Muhammet Aydin, "Bu projedeki amaç; çocugun yuvasina, ailesine anne mutfagindan çikan mis gibi kokulara farkindalik kazanmasidir. Isigi yanan, ocagi tüten mutlu her bir yuvanin aslinda mutlu ve müreffeh bir vatan oldugunu kavrayacaktir çocuklar. Her insan çocuk olur, asil mesele çocuk kalabilmektir. Iste bu minicik ellerin kendi yörelerinden sundugu essiz lezzetleri; içindeki çocugu yasatan tüm degerli okurlara sunmaktan gururluyuz. Çocuklarimiz, ileride kendi yuvalarinda kitapliklarindan bu kitabi her çikardiklarinda anne yemeginin kokusu sinmis hatiralar canlanacak gözlerinde ve onlar da sevgiyle sarilacaklar çocuklarina" dedi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile