KGAÖ, BM ve NATO İle İşbirliği Yapacak

KGAÖ, BM ve NATO İle İşbirliği Yapacak

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi.

Toplantının sonunda üye ülke dışişleri bakanlarının katılımıyla KGAÖ, Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO arasında barışı ve güvenliği sağlamak adına düzenlenecek operasyonlarda ortak hareket edilmesi yönündeki protokol imzalandı.

İmza töreninin ardından teşekkür konuşması yapan Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazıhanov, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Ardından Yerjan Kazıhanov ve KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Borduja basın mensuplarının sorularını cevapladı. Toplantıda, Afganistan'da güvenliğin yerel güçlere devredilmesi, Tacikistan ve Afganistan sınırında alınacak tedbirler, Kuzey Afrika ve Ortadoğu olayları, Kafkasya'daki sıcak bölgeler , İran’ın nükleer çalışmaları, Suriye’deki olaylar ve Pakistan’da meydana gelen son gelişmelerin ele alındığını kaydeden Kazıhanov, imzalanan protokol ile de örgütün uluslararası güvenlik konularında da etkinliğinin artacağına inandığını belirtti.

KGAÖ Genel Sekreteri Borduja ise örgütün son 10 yılda önemli çalışmalara imza attığını, BM ve NATO ile işbirliği konusunda imzalanan metnin, örgütün sorumluğunun arttığını söyledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kazıhanov başkanlığında Astana Rixos President Otel’de yapılan toplantıya; Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbayev , Özbekistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kamil Raşidov, Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrahan Zarifi, Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Belarus Dışişleri Bakanı Sergey Martınov ve KGAÖ Genel Sekreteri Nikolay Borduja katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile