Khan 'Pakistan Ve Türkiye Bir Millet Iki Devlet'

Khan 'Pakistan Ve Türkiye Bir Millet Iki Devlet'

Düzce Üniversitesi Uluslararasi Ofis Koordinatörlügü tarafindan düzenlenen “Türkiye Pakistan Iliskileri” adli programda Pakistan Elçiligi Müstesari Qazi Saleem Ahmed Khan, Düzce Üniversitesi ögrencileriyle bir araya geldi.

Istiklal Konferans Salonu’nda program öncesinde Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’i ziyaret eden Qazi Saleem Ahmed Khan, Rektör Sözbir’le görüsme gerçeklestirdi. Daha sonra “Türkiye Pakistan Iliskileri” adli programa geçildi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Düzce Üniversitesi Uluslararasi Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Pakistan Elçiligi Müstesari Qazi Saleem Ahmed Khan’a davetlerini kabul ederek Düzce Üniversitesi’ne geldigi için tesekkür etti. Ülkemizin, Pakistan’i resmi olarak taniyan ülkelerin basinda geldigini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, her iki ülke arasindaki ziyaretler ve anlasmalarla bu dostluk iliskisinin daha da güçlendigini ifade etti.

Geçmisten günümüze iki ülkenin tarihi iliskilerinden söz eden Doç. Dr. Bayram, is birligini daha da gelistirmek istediklerini söyledi.



Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, “Türkiye Pakistan Iliskileri” programina katilim sagladigi için Pakistan Elçiligi Müstesari Qazi Saleem Ahmed Khan’a tesekkür ederek sözlerine basladi.

Üniversite olarak Pakistan Büyükelçiligi’ni ziyaret ettiklerini dile getiren Sözbir, iyi bir köprü kurarak iliskileri gelistirmek ve ögrenci sayisini artirmak istediklerinin altini çizdi. Proje üretimi ve birlikte program düzenleme gibi birçok noktada ortak çalismanin önemi üzerinde duran Sözbir, programin hayirli olmasini temenni etti.

Konusmasini yapmak üzere kürsüye davet edilen Pakistan Elçiligi Müstesari Qazi Saleem Ahmed Khan, çok degerli bir konuda program düzenlendigini ifade ederek, her iki ülke arasindaki tarihi mirasin yüz yillara dayandigini belirtti.

Ortak din ve inanca sahip Pakistan ve Türkiye için en iyi tanimin “Bir Millet Iki Devlet” oldugunu söyleyen Qazi Saleem Ahmed Khan, kalpten kalbe bir iliskisi olan iki ülkenin bayraklarindaki ay yildiz sembolünün de ayni oldugunu sözlerine ekledi. Iki ülkenin en zor zamanlarinda birbirine yardimci ve destek olduguna isaret eden konuk Müstesar; ekonomik ve sosyal baglarin daha da güçlendigini, Türkiye ve Pakistan üniversiteleri arasindaki iliskilerin de gelistirilmesinin önemini dile getirerek programin düzenlemesinde emegi olan herkese tesekkür etti.

“Türkiye Pakistan Iliskileri” adli program, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafindan Pakistan Elçiligi Müstesari Qazi Saleem Ahmed Khan’a hediye takdimiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile