Kıbrıs Barış Harekatının 39. Yıldönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milli Kıbrıs davasının daimi savunucu olmaya devam edeceğini belirterek, “Harekat, Türkiye’ye saygınlık kazandırmış ve Kıbrıs’ta Türk varlığı korunmuş ve güvence altına alınmıştır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kıbrıs Barış Harekatının 39. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 39. yıldönümü idrak edildiğini belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini kutluyor, Kıbrıs Türkleri kardeşlerimizi sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Barış Harekatının Türkiye’nin gücünün ne zaman, nerede, hangi maksatla ve nasıl kullanılacağının en seçkin ve örnek uygulaması olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in başarılı yönetiminde Kıbrıs Türk halkının Rumların zulmünden kurtarıldığını ve Kıbrıs adasının o tarihten itibaren çatışmalardan uzak, güvenlikli bir ortama kavuştuğunu söyledi.

Harekatın Türkiye’ye saygınlık kazandırdığını ve Kıbrıs’ta Türk varlığının korunduğunu ve güvence altına alındığını belirten Kılıçdaroğlu, “20 Temmuz törenlerinde CHP’ni eski Dışişleri Bakanımız, Parti Meclisi üyemiz Sayın Murat Karayalçın ile Manisa Milletvekilimiz Sayın Sakine Öz temsil etmektedirler. CHP, milli Kıbrıs davamızın daimi savunucusu olmaya devam edecek ve Kıbrıs Türk halkıyla dayanışması güçlendirilerek sürdürülecektir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile