Kibris Gazileri KKTC'de Kibris Baris Harekati'nin 50. Yildönümü Etkinliklerine Katilacak

Kibris Gazileri KKTC'de Kibris Baris Harekati'nin 50. Yildönümü Etkinliklerine Katilacak

Kibris Baris Harekati’na katilan gaziler, harekatin 50. yildönümü nedeniyle KKTC’de düzenlenecek etkinliklere katilacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Sehit Yakinlari ve Gaziler Genel Müdürlügü tarafindan Kibris Baris Harekâti 50. Yil Programi çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Dernegi tarafindan belirlenen 90 gazi ,Ankara’dan İçel’e ugurlandi. Program çerçevesinde 90 gazi için önce 75. Yil Huzurevi’nde kahvalti düzenlendi.

Ardindan gaziler Muharip Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Genel Merkezi’ne geçerek, çocuklarla bir araya geldi. Saray Engelsiz Yasam ve Bakim Rehabilitasyon Merkezi Mehteran Takimi ile İçel’e ugurlanan gaziler, buradan gemiyle Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne hareket edecek.

“Refakatin en büyügünü sizler milletimiz için yaptiniz”

Programda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Sevim Sayim Madak, “Çalisma arkadaslarimizin büyük bir özveriyle hazirladigi bu programin siz degerli gazilerimiz için en güzel sekilde geçmesini temenni ediyorum. Siz kiymetli büyüklerimiz için her ayrintisi düsünülen 3 gün sürecek bu programda Bakanligimizda görevli çalisma arkadaslarimiz daha iyi zaman geçirmeniz için sizlere refakat edecek, her an yaninizda olacaklar. Refakatin en büyügünü sizler milletimiz için yaptiniz” ifadelerini kullandi.

“Türkiye Cumhuriyeti her zaman Kibris Türklerinin kararli mücadelesinde yanlarinda olmustur”

Türkiye’nin Kibrisli Türkleri her zaman destekleyecegini belirten Madak, “Sizler için ne yapsak az. Sizler birlik ve beraberligimizin, sanli tarihimizin kahramanlari, aziz milletimizin medari iftiharisiniz. 50 yil önce canlarinizi ortaya koyarak huzur ve barisi tesis ettiginiz anavatanimizin göz bebegi Kibris’tan 21 Temmuz günü askeri uçakla dönüsünüzü saglayip, sizleri memleketlerinize ugurlayacagiz. Baris Harekâti, tarihten silinmek istenen milletimizin yazdigi destanin adidir. Topragin üstünde camilerimiz, al bayragimiz; altinda ecdadimiz varsa orasi bizim canimizdir, vatanimizdir. Bu harekât, Kibris Türklerinin yasam ve temel haklari yok edilmeye çalisildiginda, özgürlügü tehdit edildiginde, varliklarina kast edildiginde aziz milletimizin neleri göze alabilecegini tüm dünyaya göstermistir. Türkiye Cumhuriyeti her zaman Kibris Türklerinin kararli mücadelesinde yanlarinda olmustur” diye konustu.



“Bu bayrak altinda oldugumuz sürece her zaman canimi seve seve verecegim”

Kibris Baris Harekati’nda yaralanarak gazi olan 70 yasindaki Cemil Yarali ise o yillarda yasadiklarini söyle anlatti:

“1974 yilinda batan Kocatepe personeliyim. Bir gün savastiktan sonra ikinci gün yanlislikla batirilan Kocatepe’den kurtulan bir personel olarak 49 saatte 3 kafile halinde kurtulduk. 40 saat kalan arkadaslar, Israil botlari tarafindan kurtarildi. Biz 49 saat kaldik, Lübnan tarafindan kurtarildik. 72 saat suda kalan arkadaslari da Ingiliz helikopterleri, Ingiliz muhripleri denizden topladilar. Daha sonra yarali olanlar Gülhane’ye, biz de Lübnan’dan geldikten sonra Gülhane Hastanesine Basbakan Ecevit, Genelkurmay Baskani ve Milli Savunma Bakani Isik Biren ve ilgili kisiler ziyaret ettiler. Su anda Harbiye Müzesi’nde bana açilan bir köse var. Ben 49 saat kaldim denizde dalgalar arasinda aç susuz. Bir 49 saat daha degil, 149 saat daha kalabilirim. Bu devlet, bu millet, bu bayrak altinda oldugumuz sürece her zaman canimi seve seve verecegim.”

Gaziler, Türkiye Muharip Gaziler Dernegi’nde düzenlenen törenin ardindan otobüslerle İçel’e dogru yola koyuldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile