Kiev Büyükelçisi Meriç`ten Veda Mesajı

Kiev Büyükelçisi Meriç`ten Veda Mesajı

Ukrayna`da 2 yıllık görev süresi sona eren Türkiye`nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, veda mesajı yayınladı.



Büyükelçi Meriç, mesajında görevinin 15 Kasım 2011 tarihinde sona ereceğini, Dışişleri Bakanlığı`nda yeni görevine başlayacağını bildirdi.

Büyükelçi Meriç, “Ukrayna`da görev yaptığım 2 yıl boyunca, bu komşu ülkeyle ikili ilişkilerimiz her alanda hızlı bir gelişme göstermiştir. Bu gelişmenin en somut göstergesi Sayın Başbakanımızın 24-25 Ocak 2011 tarihlerindeki Ukrayna ziyareti sırasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey`in (YDSK) teşkil edilmesine dair mutabakata varılması ve ikili ilişkilerimizin dostluk ve komşuluk boyutundan stratejik ortaklık düzeyine yükseltilmesi olmuştur" dedi.


YDSK`nın ilk toplantısının önümüzdeki birkaç ay içerisinde Başbakan Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç eş başkanlığında Türkiye`de yapılmasının öngörüldüğünü belirten Meriç, Ukrayna ile yakın zamanda Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerinin resmen başlatılması ve Vize Muafiyeti Anlaşması müzakerelerinin sonuçlandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Görev süresi boyunca gördüğü destekten dolayı Ukrayna`daki Türk toplumuna teşekkür eden Büyükelçi mesajını; “Ukrayna`da yaşayan Türk toplumunun bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Türkiye`yi en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşünceler içinde sizlere veda ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.” şeklinde tamamladı.


Öte yandan yayımlanan Büyükelçiler Kararnamesi`ne göre, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar`ın Kiev`e Büyükelçi olarak atandığı bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile