Kiev'de Fox News Kameramani Ve Ukraynali Gazeteci Öldürüldü

Kiev'de Fox News Kameramani Ve Ukraynali Gazeteci Öldürüldü

ABD merkezli Fox News kanalinin kameramani Pierre Zakrzewski ve Ukraynali gazeteci Oleksandra Sasha Kuvshynova, Ukrayna’nin baskenti Kiev’de araca ates açilmasi sonucu hayatini kaybetti.

Rusya ve Ukrayna arasinda devam eden savasa iliskin haber yapmak için Ukrayna’nin baskenti Kiev’de bulunan 2 gazeteci daha yasamini yitirdi. Fox News CEO’su Suzanne Scott yaptigi açiklamada, Fox News kanali kameramani 55 yasindaki Pierre Zakrzewski’nin pazartesi günü Kiev’in kuzeybatisindaki Horenka’da aracina ates açilmasi sonucu yaralanmasinin ardindan hayatini kaybettigini söyledi.

Scott ayrica 24 yasindaki Ukraynali gazeteci Oleksandra Sasha Kuvshynova’nin da ayni olayda hayatini kaybettigini, Fox News muhabiri Benjamin Hall’in ise saldirida yaralanarak Ukrayna’da hastaneye kaldirildigini açikladi.

Fox News sunucusu Bill Hemmer sabah programinda yaptigi açiklamada, "Pierre Zakrzewski bu kanalda bir efsaneydi ve kaybi yikici" dedi.

Londra dogumlu Irlandali Pierre Zakrzewski, subat ayindan bu yana savas haberleri nedeniyle Ukrayna’daydi. Kameraman Zakrzewski, daha önce Fox News kanali için Irak, Afganistan ve Suriye’deki çatismalar da dahil olmak üzere birçok savasi görüntülemek için görev almisti. Fox News kanali, geçtigimiz aralik ayinda Zakrzewski’ye "Isimsiz Kahraman" ödülü vermisti.

13 Mart’ta 51 yasindaki ABD’li gazeteci Brent Renaud da Kiev yakinlarinda Rus birliklerinin açtigi ates sonucu boynundan vurularak hayatini kaybetmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile