KIK Toplantisinda Saglik Çalisanlarinin Talepleri Konusuldu

KIK Toplantisinda Saglik Çalisanlarinin Talepleri Konusuldu

Saglik Bakanligi ile Saglik-Sen arasinda yapilan Kurum Idari Kurul (KIK) toplantisinda, saglik çalisanlarinin gündemindeki konular ve deprem bölgesindeki çalisanlarin talepleri görüsüldü.

Saglik Bakanligi’nin 2023 yili ilk KIK toplantisi gerçeklestirildi.

Saglik-Sen’in sürekli dile getirdigi aile hekimlerinin izin kullandiklarinda görev basinda olan aile sagligi çalisanlarindan ek ödeme kesintisi yapilmamasi talebi, son toplantida da gündeme getirildi.

Saglik Bakanligi yetkilileri bu konuda düzenleme yapilmasi için çalisma yapilacagini ifade etti.



“Sua izni konusunda tasra teskilati bilgilendirilecek”

Toplantida Saglik-Sen tarafindan Saglik Bakanligi tasra teskilatinda sua izninin kullaniminin farklilik gösterdigi de dile getirildi.

Bakanlik yetkilileri, sua izninin kullanimi konusunda uygulama birliginin saglanmasi amaciyla tasra teskilatinin bilgilendirilecegini ifade etti.

Toplantida gündeme getirilen diger konular söyle:

“Afet bölgesinde görevlendirilen saglik çalisanlarinin mesai saatleri konusunda yasadiklari sorunlar çözülmelidir. Deprem sirasinda görevi basinda vefat eden saglik çalisanlari ’görev sehidi’ olarak anilmalidir. Depremzede saglik çalisanlarindan 5 yasindan küçük çocugu olanlara idari izin verilmelidir. Maas promosyon anlasmasi kapsaminda ‘para puan’ alamayan çalisanlarin sorunu çözülmeli ve bu ücretlerden yararlanamayan saglik çalisanlarinin magduriyeti giderilmelidir. Saglik Bakanligi Ek Ödeme Yönetmeligi’nde Artirimli Ödeme Yapilacak Hizmet Sunum Alani tablosunda yer alan yatakli servis sorumlularina verilen ek ödeme artisi, tüm birim sorumlularina verilmelidir. Basta afet bölgesi olmak üzere yatakli saglik tesislerindeki yemek hizmetlerinin çalisanlarin kurumsal aidiyeti ve çalisma motivasyonu açisindan kalitesinin artirilmasi gerekmektedir.”

Toplantiya Saglik-Sen adina Genel Sekreter Durali Baki, Genel Baskan Yardimcisi Mustafa Irgatoglu ile Saglik-Sen hukuk ve mevzuat uzmanlari katilirken, Bakanlik adina Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Mehmet Koca, Genel Müdür Yardimcisi Dr. Ismail Kaya ve ilgili bürokratlar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile