Kılbasanlı Çiftçilerle Eğitim Toplantısı Yapıldı

Kılbasanlı Çiftçilerle Eğitim Toplantısı Yapıldı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Karaman’ın Kılbasan Beldesi’nde çiftçileri bilgilendirmek için bitkisel ve hayvansal üretim konularında eğitim toplantısı yaptı.

Toplantıya İl Müdürü Mehmet Öztiryaki, Kılbasan Belediye Başkanı İbrahim Baykara, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Refik Kiraz, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Fevzi Tosun, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Osman Sezer, Kılbasan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Dülger ile çiftçiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki toplantıda yaptığı konuşmada, “Çiftçilerimizin dünyada hızla gelişen tarım ve tarımsal teknolojiler konusunda bilgilendirilmesi ve üreticilerimizin tarımdan elde ettikleri gelirin yükseltilmesi için Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak yoğun çaba göstermekteyiz.” dedi.

Çeşitli tarımsal konularda çiftçi eğitim toplantıları, tarla günleri ve demonstrasyonlar düzenleyeceklerine dikkatleri çeken Öztiryaki, “Amacımız kaliteli ve yüksek tarımsal üretim ile bölgemiz üreticisinin refah seviyesinin daha yukarıya taşınmasını sağlamaktır. Tarımdan yüksek ve kaliteli verim elde ederken kıymetli bir hazine olan topraklarımızın gelecek nesillerimize kirletilmeden teslim edilmesini bir vazife olarak görmekteyiz. Sağlıklı bir gelecek ve güvenilir gıda için sürdürülebilir tarım yapılabilmesi için çiftçilerimiz çevreye daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Üreticilerin her tür tarımsal soru ve sorunları için İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri olarak üreticimizin yanındayız.” diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile