Kılıç Ve Tanju Çolak Hakan Şükür'e Destek Verdi

AK Parti Gurup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın 'evet' gezisine katılan gol kralı Tanju Çolak, 'evet' görüşünü açıkladı

AK Parti Gurup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç'ın 'evet' gezisine katılan gol kralı Tanju Çolak, 'evet' görüşünü açıkladı. Suat Kılıç ve Tanju Çolak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TRT'de program yaptığı için "Hakan Şükür 'evet' diyor" açıklamasına tepki göstererek sporcuya sahip çıktılar.
Referanduma 'evet' gezilerini sürdüren Suat Kılıç, referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan ve gezilere katılmak isteyen eski Avrupa gol kralı ve eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte Gazi Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu ve Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet A. İsmailoğlu tarafından karşılanan Kılıç ve Çolak, hastalara "geçmiş olsun" dileklerini iletip karanfil verdi, 'evet' broşürleri dağıttı.
Gezi sırasında açıklamada bulunan Suat Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski milli futbolcu Hakan Şükür'ün TRT'de program yaptığı için referandumda 'evet' tercihini kullanacağı yönündeki açıklamalarına, eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte tepki gösterdi.
Kılıç, Tanju Çolak'ın Türkiye'nin çağdaş, aydınlık ve ileriye dönük geleceği adına 'evet' ziyaretlerine katılarak 73 milyon insanla birlikte 'evet' demeyi kendisinin vatandaşlık görevi olarak değerlendirdiğini paylaştığını söyledi.
"Kılıçdaroğlu, hiç demokratik, özgürlükçü, farklı olana saygı duyan bir isim değil" diyen Kılıç, şöyle konuştu: "Hangi sanatçı 'evet' değini açıkladıysa, Kılıçdaroğlu tek tek aramak suretiyle bir mahalle baskısı oluşturdu. Sanatçıları sporcuları arayarak 'bakın sizin bilginizi gibi değil' deyimiyle baskı kurması bir mahalle baskısıdır. Hakan Şükür, şu an teknik direktör olan eski milli futbolcu Suat, 'evet' demenin vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti. CHP kendi tarafından bakıyor, Hakan Şükür TRT'de
program yaptığı 'evet' dediği yönünde çirkin bir suçlamada bulunuyorlar. Tam saha pres yapıyorlar, mahalle baskısıyla korkutmaya gayret ediyorlar. Başarmaları mümkün değil. Hakan gibi milli forma giymiş saygın bir futbolcuya TRT'de program yaptığı için küçümsemenin küçük düşürmenin anlamı ne. Tanju ne alıyor, Suat teknik direktör, devletin 25 kuruş destek sözü, söz konusu değil. TRT'de programda yapmıyor."
Tanju Çolak ise kendisinin 12 Eylül darbe anayasasına 'hayır' demek için referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı. Kendisinin hiçbir talebi olmadan hür iradesiyle 'evet' diyeceğini açıklayan Çolak, şunları söyledi: "Hakan Şükür'ün TRT'ye ihtiyacı yok. Şükür'ü almayacak kanal yok. Geçmişte milli takıma başarılar kazandırmış, Türkiye'yi İtalya'da temsil etmiş bir futbolcumuz. İnsanların kendi özgür iradesini serbest bırakmak lazım. Ben ne aldım, neden 'evet' diyorum? AK Parti'nin 8 yıllık faaliyetine
baktım, Türkiye için çok güzel şeyler yapmışlar, sempati duyuyorum. Türk futbolunu sporcular konuşuyor. Bu programın TRT de olması kadar güzel bir şey yok."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile