Kılıçaslan'da "100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması"

Kılıçaslan Eğitim Kurumları ile İil Milli Eğitim Müdürlüğünce "5. Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması" yapıldı.

Yarışmaya katılmak için Kayseri'ye gelen 65 ilden bin 141 ortaokul ve lise öğrencisi, Kılıçaslan Eğitim Kurumlarına bağlı Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liselerinde sınava girdi.

Öğrencilere önceden ilan edilen 10'ar kitaptan 100 soru soruldu.

Sınavın ardından dereceye giren öğrencilere, Kılıçaslan Lisesinin bahçesinde düzenlenen törenle bireysel ve takım ödülleri verildi.

Bireysel kategori ortaokul grubunda Rize Özel Şahika Salih Kalkavan Ortaokulu'ndan Feyzanur Arıcı birinci olurken, lise grubunda ise Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi'nden Emre Göğebakan birinciliği elde etti.

Takım kategorisinde ortaokul kategorisinde ise Hatay Mehmet Akif Ortaokulu, lisede de Kayseri Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenci ve danışman öğretmenlere toplam 22 bin lira para ödülü verildi.

Törene katılan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, katılımcılara içerisinde kitapların da bulunduğu hediyeler takdim etti.

Boydak'ın yanı sıra törene, İpek Üniversitesi Rektörü Ali Fuat Bilkan, Eğitimci-Yazar Şemsettin Yapar ile il ve ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, danışman öğretmenler ve veliler katıldı.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Ersin Altınsoy
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile