Kılıçdaroğlu, Ab'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Füle İle Biraraya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Avrupa Birliği'nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile biraraya geldi.

Four Seasons Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Dış İlişkiler Danışmanı Petek Gürbüz ve CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek de katıldı. Kılıçdaroğlu, Stefan Füle'yi kapıda karşılarken, ikili bir süre basın mensuplarına poz verdi.
Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, Stefan Füle'ye dört konu ile ilgili rapor verdiklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Raporlar, referandum sonrası HSYK seçimleri, medya üzerindeki baskılar, Kıbrıs sorunu ve Tuna Nehri'nde meydana gelen, Karadeniz'i tehdit eden çevre kirliliği ile ilgiliydi. Görüşme talebi Füle'den geldi. Talep üzerine İstanbul'a gelip kendisiyle görüştük. Avrupa Birliği, Cumhuriyet Halk
Partisi'nden bir alternatif olmasını istiyor. Türkiye'deki önemli konularla ilgili raporlar istediler. Bundan sonra AB ile daha yakın ilişkiler içinde olacağız" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile