Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Suriye'de Barisi Saglayacagiz, Huzuru Saglayacagiz'

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Suriye'de Barisi Saglayacagiz, Huzuru Saglayacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, iktidara geldiklerinde Suriye’de barisi ve huzuru saglayacak azim ve kararliliginda olduklarini söyledi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Expo 2021 Hatay’in ilk lansmanina, CHP’li 11 Büyüksehir Belediye Baskani ve parti yöneticileri ile katildi.

Kiliçdaroglu, Suriye ile baris sagladiktan sonra Hatay ve Gaziantep’teki is dünyasinin, Suriye’de yatirim yapmalarini tesvik edeceklerini belirterek, "Onlardan istedigimiz, yaptiklari yatirimlar karsiliginda elde ettikleri dövizleri kendi ülkelerine getirmeleridir. Onlara istihdam olanagi da saglayacagiz ve böylece göreceksiniz Suriye ile dostlugumuzu pekistirecegiz ve büyüyecegiz” dedi.

“Suriyeli göçmen konusuna deginen Kiliçdaroglu, “Suriyeli kardeslerimiz var. Zaman zaman sikayet edilir Suriyeli kardeslerimizden. Suriyeli kardeslerimize kizmayacagiz. Onlari buraya getirenlere kizacagiz. Suriyeli kardeslerimizin ne kabahati var? Ama göreceksiniz, insallah iktidarimizda Suriyeli kardeslerimizi onlarin gönül rizasiyla kendi ülkelerine gönderecegiz. Suriye’de barisi saglayacagiz, huzuru saglayacagiz. Tüm bunlarin hepsini gerçeklestirme azim ve kararliligindayiz. Öncelikle Suriye ile barisacagiz, bütün komsularimizla barisacagiz” dedi.

Suriye’de karsilikli büyükelçilikler açacaklarini ifade eden Kiliçdaroglu, “Avrupa Birligi’ne, diyecegiz ki ‘Suriyeli kardeslerimizin Suriye’de evleri yok, yollari yok, okullari yok, hastaneleri yok, kresleri yok, bunlarin yapilmasi lazim. Bunlari tamamini yapacagiz. Bunlar yeterli mi hayir yeterli degil? Büyükelçilikleri açtik yeterli mi? Hayir degil. Ayni zamanda bu kardeslerimizin çalismaya da ihtiyaçlari var, güvenceye de ihtiyaçlari var. O güvenceyi de saglayacagiz. Kendi ülkelerinde, gittikleri yerde huzur içinde yasayacaklar ve yine biz, Hatay’daki, Gaziantep’teki is dünyasina diyecegiz ki, ‘oralarda yatirimlar yapin, sizi tesvik edecegiz.’ Ve tesvik edecegiz. Onlardan istedigimiz, yaptiklari yatirimlar karsiliginda elde ettikleri dövizleri kendi ülkelerine getirmeleridir. Onlara istihdam olanagi da saglayacagiz ve böylece göreceksiniz Suriye ile dostlugumuzu pekistirecegiz ve büyüyecegiz. Bütün komsularimizla baris içerisinde yasayacagiz. ‘Yurtta baris dünyada baris’ demisiz. Baristan daha güzel bir sey yok. Kavgadan hiçbir sey çikmaz ve biz kendi ülkemizde de komsu ülkelerimizde de barisi mutlaka saglayacagiz” dedi.

Kiliçdaroglu’nun konusmasinin ardindan, 3 farkli semavi dinden müzisyenden olusan, Hatay Medeniyetler Korosu sahne aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile