Kılıçdaroğlu, Ahmet Şık'In Kitabını Savundu

Kılıçdaroğlu, Ahmet Şık'In Kitabını Savundu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'a ait olduğu iddia edilen yazılma aşamasındaki kitap hakkında mahkemenin verdiği kararı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumun 12 Eylül'deki uygulamalara benzetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’a ait olduğu iddia edilen yazılma aşamasındaki kitap hakkında mahkemenin verdiği kararı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumun 12 Eylül’deki uygulamalara benzetti.

Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamında tutuklanan gazeteci Şık‘ın yazılmadan savcılık kararı ile el konulan kitap taslağı ile ilgili olarak hükümeti eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumun hükümetin demokrasi kültüründe olduğunu gösterdiğini ileri sürdü. ‘‘12 Eylül döneminden sonra, terör örgütü mensupları diye televizyonlara insanlar çıkarılır, suç unsurları arasında kitaplar da yer alırdı.” diyen CHP Genel Başkanı, “O kitapların çoğu, şimdi piyasaya satılıyor. Bunların yaptığı ile 12 Eylül döneminin yaptığı arasında ne fark var; aynı, hiçbir fark yok. Orada olağanüstü hal vardı, şimdi de var. Buyurun erkekseniz konuşun, erkekseniz, bir işadamı olarak hükümeti eleştirin, başınıza ne geleceğini görün. İmha ediyorsunuz, suç deliliyse dosyasına konulur, niye imha ediyorsunuz, imha etmek, delili karartmak değil mi, delili karartmak suç değil mi? Demokrasinin önündeki bütün engellerin kaldırılmasına talibiz. 4. büyük devrimi yapacağız.” dedi.

Başbakan‘ın kitap toplanmasının yarattığı infial konusunda ‘‘Bunlar yargının konusudur.‘‘ şeklindeki sözlerini de değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, ‘‘Mussolini ve Hitler de mahkeme kararıyla insanları tutuklarken, kimse, o yargıçlara değil Mussolini ve Hitler‘e bakıyor, sen yönetiyorsun ülkeyi, siyasal sorumluluk sana ait diyorlar. Yargı kararlarına saygı duymak gibi bir görevim yok.‘‘ dediğini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile