Kılıçdaroğlu, Antalya‘da Toplu Açılış Törenine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21. yüzyılın Türkiye‘sini çağdaş, uygar seviyeye getireceklerini belirterek, "Özgürlük isteyen ve bu nedenle gözaltına alınan, tutuklanan bütün yurttaşları adına 13 Haziran yeni bir kurtuluş günü" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan aralarında Güneşev Engelli Rehabilitasyon Merkezi‘nin de bulunduğu bir dizi toplu açılış törenine katıldı. 13 Haziran itibarıyla Türkiye‘nin CHP ile özgürlüğüne kavuşacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Antalya‘dan güzel bir kampanya başlatmışlar. Antalya‘da kitap yazdığı için basılmadan gözaltına alıp tutuklanan Ahmet Şık‘a kartpostal kampanyası başladı. Ben de PTT‘ye girerek ona özgürlük diledim. Özgürlük isteyen ve bu

nedenle gözaltına alınan, tutuklanan bütün yurttaşları adına 13 Haziran yeni bir kurtuluş günü. Yeniden 21. yüzyılın Türkiye‘sini çağdaş, uygar seviyeye getireceğiz" dedi.

Ekonomik özgürlüğü olmayanın siyasal özgürlüğünün de olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "12 bin 715 kişiye aile sigortasını getiriyoruz. Senin yoksulluğunu siyasete malzeme, alet etmeyeceğiz. 12 milyon 715 bin kişi ekonomik özgürlüğün tadına varacak. Kadınımız, size seçme seçilme hakkını CHP getirdi. Bize diyorlar ki ‘Yolsuzluğu önleyeceksiniz, parayı nereden bulacaksınız?‘ Bir soruyu sormak insanlık ayıbı. Yeri gelince böbürleneceksiniz, ülke ekonomisi büyüyor diye. Utanmıyor musun 12 milyon 715 bin

kişiyi yoksul bırakmaya. Bu ülkeyi özgür ülke yağacağız. Öyle 15 aylık askerlik olamayacak. Önce 9, sonra 6 aya indireceğiz. Üniversite öğrencileri okurken yaz tatilinde askerlik yapacak. Mezun olduğunuzda askerlik bitmiş olacak. İstihdam da sağlayacağız. Sıcak paraya ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Çalışana emeğe teslim edeceğiz. Size inanıyorum, güveniyorum. Türkiye‘yi beraber şaha kaldıracağız" diye konuştu.

Ötekileştirmeyi, ayrımı yok edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ayırmayacağız, ötekileştirmeyeceğiz. Başka partiye oy verenler şimdi özgürlük zamanı. Türkiye‘yi ayağa kaldırma zamanı. Çiftçi kardeşlerim, halkın iktidarında senin kullandığın mazotun litresi 1 lira 50 kuruş olacak. Kemal Kılıçdaroğlu gelecek mazot çiftçi için 1 lira 50 kuruş olacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve Antalya milletvekilleri ile birlikte toplu açılışların kurdele kesimini gerçekleştirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile