Kılıçdaroğlu: Başbakan Mardin’De Boyanan Okulu Yeni Tesis Diye Açmış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de yaptığı 78 tesisin açılışını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin’de yaptığı 78 tesisin açılışını eleştirdi.

    Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Hurma İleri Atıksu Arıtma Tesis açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, “Sayın Başbakan Mardin’e gittiğinde 78 tesisi açmıştı. Ben de Mardin’e gittiğimde herkes iş istiyordu. Onlara şunu sordum, buraya geldiler 78 tesisi hizmete açtılar, Allah aşkına burada kimse çalışmadı mı?” dedi.

    Bu 78 tesisin dışarıdan göç alarak istihdamının ancak kapatılabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Meğer okulun lojmanı badana, boya yapılmış ve bunlar yeni bir tesisi hizmete açmak adına sizlere bizlere sunuldu. Ondan sonra bütün tesisleri mercek altına aldık. Artık o tesisleri açarken öyle yapmıyorlar. Bunların yüzündeki maskeyi aşağıya indireceğiz.” CHP Genel Başkanı, sosyal demokrat belediyelerin bir tek isteğinin olduğunu belirterek, “Bize engel çıkarmayın yeter. Sizden para da istemiyoruz.” diye konuştu.

Kentli olmanın kolay olmadığını, kentin sorunlarını çözmenin de kolay olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bütün sorunların çözümünü hep sosyal demokrat belediye başkanları gerçekleştirmiştir. Beni mutlu eden Deniz Baykal’ın temelini atması ve 16 ay gibi kısa sürede tamamlanıp önceki Genel Başkanımız ile birlikte açılışını gerçekleştirmektir.” diye konuştu.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, konuşmasında tesisle ilgili bilgi verdi. On yılda tesisin kapasitesinin 500 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek hale geldiğini, kendilerinin de buna iki yılda 900 bin daha eklediklerini kaydeden Akaydın, tesisin şu anda 1 milyon 400 bin kişiye hizmet verecek hale geldiğini bildirdi.

    Akaydın, “Lara’daki tesisler de dikkate alındığında neredeyse 1 milyon 700 bin kişiye hizmet veriyoruz. 2040 yılına kadar Antalya’nın atıksu tesisi sorununu ortadan kaldırmış olacağız.” dedi.

Akaydın, tesiste katı atık çamurundan da elektrik üreteceklerini aktardı. Açılışın ardından Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindeki milletvekilleriyle tesisi gezdi. Kokteyle de katılan Kılıçdaroğlu, Baykal ile kısa süre ayaküstü sohbet etti.

KILIÇDAROĞLU, GAZETECİ AHMET ŞIK’A KARTPOSTAL GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılışın ardından Güllük’teki PTT’den son Ergenekon dalgasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’a kartpostal, kitap ve fotoğraf gönderdi. Kılıçdaroğlu, kartpostala ‘Sevgi, saygı ve dostlukla özgür Türkiye özlemiyle saygılar’ ifadelerini yazdı. Bir gazetecinin ‘kitabı okudunuz mu?’ şeklindeki soruya ise, ‘Fırsatım olmadı.’ diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu, 2 lira 25 kuruş tutan posta ücretini ödemek için görevliye, ‘Kusura bakmayın bozuk yok’ diyerek 100 lira uzattı. Görevli de, Kılıçdaroğlu’na parasının üstünü iade etti.

    Postane çıkışında gazetecilerin sorularına da cevap veren Kılıçdaroğlu, “Kartımızı ve kitabımızı gönderdik. İstediğimiz bir şey var. Özgürlüğü sokaklardaki yurttaş ruhunda hissetsin. Baskı yönetimleri istemiyoruz. Baskıyı istemiyoruz. 21 yüzyıl Türkiye’sine baskı yakışmıyor. Kitap yasaklamak yakışmıyor. Biz bize yakışanı istiyoruz. Herkes özgürce bu ülkede yaşayabilmeli. Kardeşçe yaşayabilmeli bütün arzumuz bu.” açıklamasında bulundu.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile