Kılıçdaroğlu, Bayburtlular'dan anayasa paketine 'hayır' oyu vermelerini istedi

Çıktığı yurt gezileri kapsamında Bayburt'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halktan referanduma 'hayır' demelerin

Çıktığı yurt gezileri kapsamında Bayburt'a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, halktan referanduma 'hayır' demelerini istedi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na, Bayburtlu olan İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay ve partililer eşlik etti.

Bayburt Saat Kule Meydanı'nda halka hitap eden Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde, yıllardır Bayburt'a gelmedikleri için özür dileyen Kılıçdaroğlu, bu konuda kendilerinin kusurlu olduğunu dile getirdi.

Bayburtlulara, "Siz AK Parti'ye oy verdiniz, iki tane milletvekili verdiniz, parlamentoya gönderdiniz. Hangisi Bayburt'un sorunlarını dile getirdi?" diyen Kılıçdaroğlu, Bayburt'un AK Parti hükümetiyle zulüm gördüğünü, AK Parti hükümeti gibi yapmayacaklarını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, Erdoğan'ı Irak'taki katliamın eş başkanı olarak sorumlu tuttu.

AK Parti hükümetinin, Türkiye'de hayvancılığı bitirdiğini, ülkeyi dışa bağımlı hale getirdiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "Besicilik bitti, esnaf kan ağlıyor. Sadece 2009 yılında ithal edilen tarım ürünlerine ne kadar fiyat ödendiğini bilen var mı? 9 milyar dolar ödendi. Bunun yarısını bizim çiftçimize ödesen bırak Türkiye'yi, dünyayı bile besleriz." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, daha sonra, Bayburtluların ellerini vicdanlarına koymalarını ve oy kullanmalarını istedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile