Kılıçdaroğlu: Bu Güne Kadar Ankara‘da Oturup Erzurum‘dan Oy İstedik

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden Erzurum‘a çok fazla gelmedik, oturmadık, çay ve kahvenizi içmedik. Ankara‘da oturup bize oy verin dedik. Şimdi tabloyu değiştirdik." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eskiden Erzurum‘a çok fazla gelmedik, oturmadık, çay ve kahvenizi içmedik. Ankara‘da oturup bize oy verin dedik. Şimdi tabloyu değiştirdik." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginin ardından özel uçakla Erzurum‘a geldi. Kılıçdaroğlu, havaalanında partililer tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu, kalabalık bir konvoy eşliğinde, mitingin gerçekleştirileceği İstasyon Meydanı‘na gitti. CHP lideri burada partililere seslendi.

Konuşmasında hükümetin ekonomik politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, vatandaşların AK Parti‘yi sandığa gömeceğini iddia etti. Türkiye‘ye işsizliğin yaşandığını ve taşradan büyük kentlerin varoşlarına insanların göç ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde özelleştirme yapmayacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Ben Güneydoğu‘da bir tek özelleştirme bile yapmayacağım. Herkes çalışacak, geçim sıkıntısı olmayacak, çalışan herkesin kadrosu olacak."

Erzurum‘un sorunlarının çözümüne hep Ankara‘dan oturarak yaklaşım sergilediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eskiden CHP Erzurum‘a çok fazla gelmezdi. Bir anlamda kabahat bizdeydi, gelmedik, oturmadık, çay ve kahvenizi içmedik. Derdinizi dinlemedik, Ankara‘da oturup bize oy verin dedik. Şimdi tabloyu değiştirdik. Kemal kardeşiniz aranıza gelip çayınızı, kahvenizi içip, derdinizi dinliyor." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidarları döneminde çocukların aç yatağa girmeyeceğini ve annelerin de üzüntü duymayacağını söyledi. Emeklilerin sahibinin kendisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye‘de 9 milyon emekli var. 9 milyonun oyunu istiyorum. Hakkını savunan benim, milli gelir artışından pay verilmesini isteyen benim." şeklinde konuştu. CHP lideri, üniversitede okuyanların yaz tatilinde askerlik yapabilmesi için de çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu‘nun karşılanması öncesinde Erzurum birinci sıra milletvekili adayı Ahmet Palandöken ile polisler arasında havalimanı VİP salonunda halk oyunları ekibi yüzünden tartışma yaşandı. VİP polislerinin halkoyunları ekibini aprona sokmaması üzerine partililer ve milletvekili adayları dışarı çıkarak, VİP salonu önünde Kılıçdaroğlu‘nu karşıladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile