Kiliçdaroglu, CHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (1)

'Bizim iktidarimizda muhtarlarimiz belediyelerin toplantilarina katilacaklar, söz ve karar sahibi olacaklar'.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, partisinin iktidarinda muhtarlarin belediyelerin toplantilarina katilacagini, söz ve karar sahibi olacaklarini söyledi.

Kiliçdaroglu, partisinin TBMM Grup Toplantisi'ndaki konusmasinda, Türkiye'nin degisime, dönüsüme, akilci politikalara ihtiyaci oldugunu kaydetti.

Hiç kimsenin ötekilestirilmedigi güzel bir Türkiye'ye ihtiyaç duyuldugunu ifade eden Kiliçdaroglu, "Bunun yolu beraber olacagiz, birlikte olacagiz, moralimizi bozmayacagiz. Engeller çikabilir, engelleri çikarabilirler, büyütebilirler ama inançla, kararlilikla yolumuza devam edecegiz. Ta ki aydinlik, güzel, huzurlu, beraber yasamaktan onur duydugumuz 83 milyonluk bir Türkiye'yi yeniden insa edinceye kadar." diye konustu.

Vefat eden milli teknoloji hamlesi idealinin ve milli SIHA'larin öncü ismi, Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar'a Allah'tan rahmet, yakinlarina ve sevenlerine bassagligi dileyen Kiliçdaroglu, Bayraktar'in fabrikasina 2012-2013 yillarinda ziyarette bulundugunu, basarilarinin kendisini mutlu ettigini kaydetti.

Vefat eden gazeteci Sami Kohen'e de Allah'tan rahmet, yakinlarina, basin camiasina bassagligi dileyen Kiliçdaroglu, "Sami Kohen duayen bir gazeteciydi." dedi.

Kiliçdaroglu, dünün Azerbaycan'in bagimsizlik günü oldugunu animsatarak, bagimsizlik gününü kutladi ve Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun bütün Azerbaycanlilara sevgilerini ve saygilarini gönderdigini aktardi.

19 Ekim Muhtarlar Günü'nün de tebrik eden Kiliçdaroglu, "Bizim iktidarimizda onlar sarayin kamu görevlisi degil, milletin kamu görevlisi olacaktir." ifadesini kullandi.

CHP iktidarinda muhtarlarin daha iyi sartlara sahip olacagini dile getiren Kiliçdaroglu, "Göreceksiniz çok güzel seyler yapacagiz. Onlarin belediye meclisi toplantilarina katilmalarini bile fazla görüyorlar. Bizim iktidarimizda muhtarlarimiz belediyelerin toplantilarina katilacaklar, söz ve karar sahibi olacaklar. Bunun da sözünü verdik." seklinde konustu.

Astsubaylar Günü'nün de 17 Ekim'de olduguna isaret eden Kiliçdaroglu, astsubaylarin 3 temel sorunlari bulunduguna dikkati çekti. Astsubaylarin göreve baslama derecelerinin digerlerine göre haksizlik içerdigini savunan Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Dokuza ikiden basliyor birileri ama bunlar dokuza birden basliyor. Bu haksizligin giderilmesini istiyorlar. Söz veriyorum, milletin iktidarinda çözülecek. Tazminatlari ile ilgili bir sorun var. Yarbay ve daha üst rütbelerde bulunanlara tazminat veriliyor, makam görev tazminati veriyor, temsil tazminati veriliyor. Ama bunlar hem çalisirken hem emekliliklerinde böyle bir sey almiyorlar. Bunun da giderilmesi lazim. Ayni zamanda ön lisans düzeyinde egitim veren Astsubay Meslek Yüksek Okulu var, bunun da lisans düzeyinde çikarilmasini istiyorlar. Bu üçünü bir köseye yazin. Devri iktidarimizda bu üçünün nasil ve ne kadar süre içinde gerçeklestigini göreceksiniz, sözünü veriyorum."

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in 2018'de Kayseri Komando Tugayinda katildigi bir yemekte benzer sorunlarin dile getirildigini ileri süren Kiliçdaroglu, "Müjde ile basliyor konusmasina 'hayirli olsun' diye bitiriyor. Ne müjde var ortada ne de hayirli olsun var. Ben söyledim insallah kulagina gider 'Kiliçdaroglu yapmadan ben yapayim' der. Yaptiracagim ona, yaptiracagim." ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'in da 2019'da Türkiye Emekli Astsubaylar Dernegi toplantisinda emekli astsubaylarin özlük haklarini iyilestirmeyi amaçlayan bir çalisma için söz verdigini de savundu.

Kamuda çalisan yaklasik 530 bin sözlesmeli personel oldugunu aktaran Kiliçdaroglu, "Bunlar diger devlet memurlari gibi KPSS sinavi ile giriyorlar. Normal bir devlet memurunun sahip oldugu egitime sahipler, ayni egitimi görüyorlar. Ayni is yerinde beraber çalisiyorlar ama kadrolu memurlarin sahip oldugu haklarin hiçbirisine sahip degiller." dedi.

Kiliçdaroglu, sözlesmeli personelin durumunun Türkiye Büyük Millet Meclisinde tartismaya açilmasi ve sorunun çözülmesi gerektigini söyledi.

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile