Kiliçdaroglu, CHP TBMM Grup Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi (3)

'Gençlere sözümdür, iktidarimizda, sözlü sinav kalkacak. Kim KPSS'yi kazanirsa o yerlesecek' 'Buradan yine bütün memur arkadaslara, bütün kamu görevlilerine sesleniyorum: Görevinizi millet adina yapiniz. Ettiginiz yemin çerçevesinde görev yapiniz. Mafyatik iliskilere sizi zorlarlarsa bu kardesinize haber vereceksiniz, oraya gelecegim ve onlarin basina çökecegim'

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Gençlere sözümdür, iktidarimizda, sözlü sinav kalkacak. Kim KPSS'yi kazanirsa o yerlesecek." dedi.

Kiliçdaroglu, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada, Anayasa'nin 138. maddesinin, mahkemelerin bagimsizligi üzerine insa edildigini ifade etti.

TÜGVA'nin, Erdogan ailesinin kurdugu bir vakif oldugunu kaydeden Kiliçdaroglu, "Bir tasinmaz tahsis edilmis. Belediye bakiyor ki tahsis edilen yer amaca uygun kullanilmiyor, o zaman 'Bize verin' diyor. 'Vermeyiz' diyorlar. Mahkemeye gidiliyor, Istanbul 2. Idare Mahkemesi diyor ki 'Amaca uygun degil, belediyeye vereceksiniz', itiraz ediyor da, bu da dogal. Istanbul Bölge Idare'ye gidiyor. Bölge Idare diyor ki 'Hayir, gayrimenkulü iade edeceksiniz'. Dogal olani nedir? Gidip teslim almaktir degil mi? Gidiyorsunuz teslim almaya, polisler dizilmis, yargi karari uygulanmiyor. Devletin polisine talimat veriliyor, yargi kararinin uygulanmamasi için gelenler engelleniyor." diye konustu.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, sunlari kaydetti:

"Tarihte hiç görmediginiz bir olay. Böyle bir rezaleti hiç yasamadik. Gelen polislere kizdigimi sanmayin, onlar emir kulu, talimat verildi onlara, 'gideceksin, bekleyeceksin'. Sorun kimde? O talimati verende, saraydan bu talimati verende. Oradaki daha büyük sorun nerede? Saraydan o talimati verende. Sen hangi gücüne, yetkine dayanarak yargi kararlarini uygulamiyorsun? Böyle bir yetkiyi sana kim verdi? Millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Anayasaya, yasaya, hukukun üstünlügüne göre yönet diye sana o yetkiyi verdi. Zenginles diye, mali götür diye, yolsuzluk yapanlari koru diye o yetkiyi sana vermedi."

Bu sözleri söylemesi sonrasinda kiyametin koptugunu ve kendisinin "darbecilikle" suçlandigini vurgulayan Kiliçdaroglu, "Vesayetçisiniz diye bir sürü laf ediyorlar. Hani derler ya 'yavuz hirsiz ev sahibini bastirir' ayni model efendim; 'çok bagirirsam bunlar geri adim atar'." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu, AK Parti ve MHP'ye oy verenlere seslenerek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bir Cumhurbaskaninin oglu, babasinin mevkisini, makamini bilerek davranmak zorundadir. Babasi siradan bir makamda oturmuyor. Örnek olmak zorundadir topluma. Gidip de oglu Milli Egitim Bakanliginin bürokratlarinin tamamini toplayip, onlara milli egitim politikasini anlatiyorsa, bir sorunumuz var demektir. Kimsin sen ya? Bu yetkiyi kimden aliyorsun? Cumhurbaskaninin oglu olmak sana bu kanunsuzluklari yapma hakki veriyor mu? Cumhurbaskaninin oglu her seyden önce mahkeme kararlarini uygular. En azindan babasinin oturdugu makama saygi duyar. Mahkeme kararinin geregini yapar, 'Buyurun kardesim mahkeme karari budur, basimizin üzerinde yeri vardir. Buyurun tahsisi geri tekrar belediyeye veriyoruz' der. Ama bu yapilmiyor."

- Sözlü sinavi kaldirma sözü

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"Bir cumhurbaskaninin oglu torpille devlete adam yerlestiremez. Peki cumhurbaskaninin ogluna ulasamayan garibanlar ne yapsin, onlar sürünsün... Bir cumhurbaskaninin oglu devlete torpille adam yerlestiriyorsa, o yerlestirdigi kisi devletin memuru degil sarayin memur olur. Bu kadar Anadolu'da 2 diplomali garibanlar var, nasil yerlesecek? KPSS'yi kazanmis. Geliyor sözlüye 'elendin'. Niçin? Telefon geldi, bunu alacagiz bunun yerine. Gençlere sözümdür, iktidarimizda, sözlü sinav kalkacak. Kim KPSS'yi kazanirsa o yerlesecek. Eger bir kimseyi torpille bir yere yerlestirirse Cumhurbaskani ve sürekasi, o kisi onlara gebe kalir, talimati dogrudan onlardan alir. Ve böyle bir yapi devlette liyakati bitirir. Bunlar ayni zamanda kimin terfi edip etmeyecegine de karar veriyorlar. Hakli olan degil, 'mafyatik iliskilere girenler yükselsin' diyorlar. 'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarini uygulamayanlar yükselsin' diyorlar."

Torpille devlete yerlesenlere kizmadigini dile getiren Kiliçdaroglu, "Bunlar da aslinda 'nasil yerlesiriz' diye arayis içine girmis olabilirler. Benim asil kizdigim TÜGVA'nin, devletin isine müdahale etmesidir, amacinin disina çikmasidir, devlete adam yerlestirmesidir. Bu organizasyon paralel yapidir. Devletin içinde paralel yapi olur mu? O yapinin neler yaptigini gördük. Ayni rolü simdi bunlar yapiyorlar. Üstlenmis durumdalar." dedi.

Kiliçdaroglu, geçtigimiz dönemde rüsvet iddiasinda bulunan ve görevden alinan memur Teoman gibi Ekinözü Belediyesinde yolsuzluk yapildigi iddiasiyla savciya basvuran zabita Ahmet Yardimci'ya da saygi duydugunu bildirdi.

Memurlarin devletine sahip çikmasini istediklerini belirten Kiliçdaroglu, "'Mafyatik iliskilere girmeyin' dedik. 'Böyle bir talimat alirsaniz yapmayin' dedik, 'yasa disi, suç ortagi olmayin' dedik ve onlara cesaret verdik, cesaret verince saray panikledi, sürekasi panikledi ve kiyamet kopardilar. Söyledigim su: '18 Ekim tarihinden itibaren kanun disi bir sey yapmayin, pazartesinden itibaren durun. Kanun disi bir isi emir telakki edemezsiniz, siz Erdogan ailesinin degil, bu devletin serefli memurlarisiniz' dedim. Bundan rahatsizlik duyuyorlar, 'bizim memurumuz olacaksin' diyorlar." görüsünü paylasti.

- Devlette ikili yapi iddiasi

Kiliçdaroglu, devlette ikili yapinin ortaya çiktigini ileri sürerek, "Birisi su, gerçekten devlet ve milleti için çalisan memurlar. Ikincisi, memur unvani tasiyip saray için çalisan, rantiye sinifi için çalisan, uyusturucu baronlari için çalisan bir sinif daha olustu. Birinci yapiya saygiliyiz, ikinci yapiyla da mücadelemizi sürdürüyoruz. Saglik Bakanligindan örnek vereyim, sehir hastanesinin ihalesini veren karar. Bu hastanenin temeli 12 Mart 2014'te atildi. Ama ihaleyi 24 Temmuz 2014'te veriyorlar; önce temel at sonra ihaleyi ver." degerlendirmesinde bulundu.

Bu ihaleye serh koyan memur Nurten Seyhan'in açiklamalarini okuyan Kiliçdaroglu, "Iste devletin, milletin memuru budur." sözlerini sarf etti.

Kemal Kiliçdaroglu, "Erdogan, ihaleyi açmadan nasil temel attiniz diyebilir mi, diyemez. Içine battigi ortam bunu yapmasina engel. 'Lagim kokusu patladi' dedim. Ya bu degil midir lagim kokusu? Ihaleyi yapmadan önce temel atiyorsun. Temel atan firma orada zaten biliyor ki 'ihaleyi ben alacagim', o zaman niye ihale yapiyorsun?" diye konustu.

Türkiye'nin her yerinden yolsuzluk dosyalarinin yagmur gibi yagmaya basladigini savunan Kiliçdaroglu, "Buradan yine bütün memur arkadaslara, bütün kamu görevlilerine sesleniyorum: Görevinizi millet adina yapiniz. Ettiginiz yemin çerçevesinde görev yapiniz. Mafyatik iliskilere sizi zorlarlarsa bu kardesinize haber vereceksiniz, oraya gelecegim ve onlarin basina çökecegim." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu, kara kisin geldigini hatirlatarak,"Zamlar yagmur gibi geliyor. Arka arkaya dogal gaza, elektrige, akaryakita acayip zamlar geliyor. Allah fakir fukaranin yardimcisi olsun. Bunlarda fakir fukarayi düsünecek yürek dahi kalmamistir. Saraya bakiyor, sarayda herkesin keyfi yerinde, saniyor ki Türkiye'de herkesin keyfi yerinde. Böyle bir tablo var." degerlendirmesinde bulundu.

Enerji sektörünün tüm bilisenlerini bir araya getireceklerini anlatan Kiliçdaroglu, "Enerji sektöründe var olan sorunlari nasil asabiliriz, bunun çalismalarini yapacagiz. Neden? Hiç kimse merak etmesin, geliyor gelmekte olan..." dedi.

Grup toplantisinda Kiliçdaroglu ayrica Demokrat Parti'den istifa eden Balikesir'in Ayvalik ilçesinin Belediye Baskani Mesut Ergin'e rozetini takti.

Öte yandan grup toplantisi öncesinde CHP Meclis Grubu, 1 saat süren basina kapali bir toplanti da gerçeklestirdi.

(Bitti)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile