Özkan ve Balbay'ın adaylığına son noktayı koydu

Özkan ve Balbay'ın adaylığına son noktayı koydu

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın densizlik sözüne cevap verdi. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin yargıyı ele geçirerek güçler ayrılığı ilkesini yok etmek istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı ve günlerdir tartışılan Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay'ın adaylığıyla ilgili son noktayı koydu: "Öyle birşey yok."

CHP MYK üyesi Süheyl Batum'un "Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın milletvekili adaylığı için PM'ye öneri yapacağım" sözleri Kemal Kılıçdaroğlu'nda karşılık bulmadı.

CHP Parti Grubu'nun konuşmasının ardından TBMM çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Balbay ve Özkan'ın milletvekili adayı yapılıp yapılmayacağı sorularına "Böyle bir şey yok" yanıtı verdi. Süheyl Batum'un bu açıklamaya ne yanıt vereceği merak konusu...

GÜRSEL TEKİN DE SOĞUK BAKMIŞTI


Öte yandan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye'nin ve CHP'nin gündeminin farklı olduğunu dile getirmişti. Tekin, "Gündemde şu an işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi konular bulunuyor. CHP'nin bugün gündeminde adaylık konusu mu var?'' ifadelerini kullandı. Bununla birlikte herkesin aday olma hakkı bulunduğuna işaret eden Tekin, isimlerin nisan ayında değerlendirileceğini söylemişti.

SÜHEYL BATUM NE DEMİŞTİ?


Süheyl Batum, hafta sonu İzmir'de yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Biz terör örgütü falan değiliz. Biz, AKP hükümetinin bilerek ve isteyerek Atatürkçü aydınları içeri tıkmak suretiyle, Türkiye'de kendi iktidarını hiçbir engel olmadan kurmak istediğini düşünüyoruz. Buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Buna izin vermemek her yöntemle olabilir. Oradaki Atatürkçü aydınları partiye alarak veya başka bir yöntemle, iktidara baskı kurarak olabilir. Bunların hepsini uygulayacağız. İçeride yatan Atatürkçü aydınları korumak için elimizden geleni yapacağız."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma şöyle:

'Erzurum'da icra dairesinin sayısın 2'den 5'e çıkardılar. Erzurum göç veriyor. Milletvekili sayısı 7'den 6'ya düştü. Bir kent neden göç verir. Benim işim varsa karnım doyuyorsa, herkes hayatından mutluysa, babamın annemin mezarı oradaysa neden başka bir yere gideyim. Kim yaptı bunu 8 yıldır bu ülkeyi yönetenler yaptı. Türkiye'de herşey yolunda. 2023'te Türkiye şöyle olacak. Dilin kemiği yok 2100'de de şöyle olacak de. Erzurum'a gel vatandaşın haline bak nedir durumu. Havadan aşağı baktığınızda Erzurum'un üzerinden geçerken siyah bulut görürsünüz. Orası Erzurum'dur. Bunun sebebi de dağıtılan kalitesiz kömürlerdir. Kömürü kime veriyorsunuz yoksul ailelere onlarda doğalgaz yok mu var. Neden doğalgaz vermiyorlar da kömür veriyorlar. Kullanmadığımız doğalgazın bedelini İran'a nakit olarak ödediler.

1 Milyar 600 milyon götürdük İran'a ödedik, kendi vatandaşımıza da bunu kullandırmadık götürdük o parayı da İr8an'a verdik. Bunun karşılığı Başbakan'ın deyimiyle densizliktir. Bunlar bir de yolsuzluk yaptılar. Torba kanuna alel acele birşey ilave ettiler. Ankara Cumhuriyet Savcılığında bir yıldan fazladır bekliyor o dosya. Dava bile açılmadı. Şimdi o davadan kurtulmak istiyorlar.

BU PARTİNİN BEREKETİ HORTUMCULARA

Vicdan denen kavram artık isyan eder duruma geldi. Erzurumdaki diğer olay Kış Olimpiyatları. Gezerken, caddede gezerken bir taksi şöförü geldi ve benim buradan bir yolcuyu Palandöken'e götürmem yasak. İhaleyi Erzurum dışında bir firma aldı. Vatandaşa sordum geliriniz arttı mı olimpiyatlardan dolayı hiç haberimiz yok dediler. Ben bunlar zaten bereketsiz demiştim, kar bile yağmıyor demiştim. Başbakan buna alınmış.. İnanarak söylüyorum Adalet ve Kalkınma Partisi bereketsiz bir partidir.

İnanarak söylüyorum vicdanı rahat olarak söylüyorum. Bu ülkede emekliye birşey düşmüyorsa bu bereketsiz bir paritidr. Çiftçi halinden memnun değilse bu bereketsiz bir partidir. Esnaf siftah yapmıyorsa bu parti bereketsizdir. Bu partinin bereketi hortumculara. Bereketin olduğu yerde herkes memnun olmaz mı? Huzur geldi der bereket geldi der. Bereket var mı yok. Sadece yoksulluğu getiren bir parti. Bir diğer durağımız Denizli idi. Krizden yeni yeni toparlanmaya çalışıyor.

Orada da büyük ölçüde sorunlar var. Oradaki de 4 olan icra dairesi 9'a çıkmış. Arkadaşlara söyledim Türkiye genelinde bu icra dairesi kaça çıktı. Vatandaşı nasıl perişan ederiz diye düşünüyorlar. Gittiğimiz yerlerde ticaret odası, varsa esnaf odası , meslek kuruluşlarını ziyaret ediyoruz. Şunu söylüyoruz, CHP adına hangi kaygı ve kuşkularınız varsa bize sorun. Açık yüreklilikle kendi politikamızı size anlatacağız. Soru sormada da hiçbir sınırlama getirmiyoruz.

HUKUK GÖREVİNİ ANA MUHALEFET YAPIYOR

Denizli'de iken bir vatandaş sordu diyor 1 Trilyonu cevap veremedi diyor. Sen Başbakan'sın al o bandı kendi evinde izle. İzleyemez utanır biliyorum. Bu vatandaş bir mermer işletmecisi AK Parti'nin İl Kurucusu'ndan birisi. Ama sorduğu sorular AK Parti'nin asla kabul etmeyeceği sorular. Bizim arkadaşlardan bazı itirazlar geldi itiraz etmeyin dedim. Herkes soru soracak dedim. Bırakın arzu ettiği soruları sorsun bütün sorulara cevap vereceğiz çünkü bizim alnımız ak başımız dik. Sorularını sordu, özgürce sordu ama ben eminim aynı sorular Başbakan'a sorsaydı ajan, kendini bilmez, alçak, provokatör derdi. Ben ama dedim ki özgürce sorularını sorabilirsin. Hiç çekinme ve korkma. Bana sorularını soracaksın beni de dinleyeceksin. AK Parti ile aramızdaki fark bu. Siyah ile beyaz kadar, gece ile gündüz kadar aramızda fark var. Bir tek isteğimiz var soru sorduktan sonra bizi dinlesin. Görecek ki her vatandaşı ikna ederiz. Verilmeyecek hesabımız yok.

Televizyonların başında bizi dinleyenlerin bilmesi için anlatıyorum. Bize her türlü soru sorulur biz cevabını veririz. O düzgün adamı çağır Ankara'ya sor bakayım bu Elazığ'da neler oluyor ve kararını ver ondan sonra. Çağırıp dinlemezse Elazığ'daki yolsuzlukların ortağı Recep Tayyip Erdoğan'dır diyeceğim. Küçük bir istirhamım daha var. Çarpıcı bir örnek daha var. 56 Ay için pikap kiralanıyor. Ödenen para 1 milyon dolar. Satın al satın almıyor, kiralıyor kimden nasıl ödeniyor bu para. Bana kaynak soruyordu değil mi sen buna neden bakmıyorsun. Devletin kaynakları çar çur edilirken sen bana hangi kaynağı soruyorsun. Bu belediye Başkanı hakkında soruşturma açılması istendi Bakan izin vermedi. Televizyonlara konuşan çıkıp boy gösteren bakan neden izin vermezsin. Kayseri olayı, sanıyorlar biz unuttuk hayır. Savcının yapacağı, yapması gerekenleri biz yaptık. Adliye için bir ayıptır bu. Hukuk adına bir ayıptır bu. Hukuk görevini ana muhalefet yapıyor. Senin görevin ne? Dosyayı verdik sonuna kadar takip edeceğiz. Adamın el defteri var tarih tarih kimden ne aldığını yazmış. Sen bunu görmüyorsun gözlerin mi görmüyor biri talimat mı verdi görme diye.

Bu memlekette tüyü bitmemiş yetimin hakkını CHP soracaktır. Nerede olursa olsun takip edeceğiz. Biz öyle onların yaptığı gibi din iman edebiyatı yapıp öbür taraftan malı götüren bir parti değiliz. Biz düzgün insanlarız, ahlaklı insanlarız herkesin inancına da saygı gösteririz. Herkes dilediği soruyu bize sorabilir. Biz baskı da uygulamayız. Biz demokrasiden yanayız.

Geçen hafta bir AK Parti'li arkadaş istifa etti. Diyor ki Başbakan'ın izlediği politikalarla milletimiz bölünüyor. Hatırlarsınız belki önceki genel başkanımız sayın Deniz Baykal bu kürsüde AK Parti bölücü bir partidir Erdoğan'da bölücüdür demişti. Şimdi bunu kim söylüyor AK Parti içtinden bir milletvekili söylüyor. Ne diyor başka Başbakan Türkiye'yi etnik gruplara böldüğü için istifa ediyorum diyor. Zaten bölüyor amacı o. Bunların amacı toplumu kutuplaştırmak. Din istismarlığı ile parsayı götürmek. Habur'da açılan para seçimden sonra daha da derinleşecek. Bu endişelerimi uzun zamandır parti içinde dile getirdim ancak etkili olamadım. Uzun süredir partide kalıp düşüncelerini dile getiremeyen bir tablo ile karşı karşıyayız. AK Parti'nin kutuplaştırdığı böldüğü artık bilinen bir gerçektir. Toplum birbirinden kopuk yaşamaya başladı. A Gazetesindeki bir haber B'de görünmez. O gazeteyi okuyan onun gerçek mi doğru mu olup olmadığını bilmiyor oradaki bilgilerle sınırlı kalıyor. Eğer bu ülkenin çiftçisi işçisi emeklisi esnafı sanatkarı, toplumun kaynaşmasından yanaysa, sağlıklı bir siyasal yapılanma istiyorsa, adaleti demokrasiyi istiyorsa geleceği güveneceği bir adres var ve o adresin adı CHP'dir. Biz bunun için yola çıktık. Halktan yana politikalar izleyeceğiz dedik. İşçiyi, memuru, ayırmayacağız herkesi kucaklayacağız, kimseyi ötekileştirmeyeceğiz dedik. Türkiyeyi aydınlığa çıkartalım dedik. Türkiye'de bir çocuk bile yatağa aç girmesin. Türkiye'de yoksulluğu sömürmeyelim dedik. Yoksulluk maaşı getirelim dedik ve destek istedik. Bunun için yürüyoruz ve halktan destek istiyoruz. Destek verin güç verin Türkiye'yi aydnılığa çıkartacağız ve bu konuda kararlıyız.

TERÖRE KARŞI SAĞCISI, SOLCUSU BİRLİK OLMALIYIZ

Bu ülke terörden çok çekti. Bir gazimizin açlıktan öldüğünü unutmadık, yüreğimizin bir köşesinde duruyor. Silahla sonuç almaya çalışır terör ve o yüzden teröre karşıyız. Terörün olduğu yerde hak ve özgürlük, düşünce özgürlüğü olmaz ve bir insanlık suçudur. Her yerde teröre karşı çıktık. Terörün olduğu yerde mafya cirit atar, faili meçhuller olur, insanlar öldürülür gömülür kaybolur gider. Teröre karşı bu ülkenin sağcısı solcusu herkesin ortak bir karar vermesi lazım. 30 Yıldır terörle mücadele ediyoruz. 30 Yıldır aynı güçle mücadele ediyorduk.

Öteden beri teröre hep karşı çıktık. Terör sorun çözmez dedik toplumu ayrıştırır dedik. Ben Hizbullah ile doğu ve güneydoğuda bunlar el kol beraber gidiyorlar dediğim zaman Başbakan esti üfürdü kendi şahsına yaraşır kendi aile terbiyesine yaraşır anne ve babasını tenzi ediyorum ben sakinliğimiz bozmadım kısa bir cevap gönderdim Eskişehir'den ve kendisinin ruh halini beğenmiyorum en kısa sürede doktora görünsün dedim. İnançlı adam küfür eder mi? ahlaklı adam küfür eder mi ahlaklı geçiniyor. Peki şimdi soruyorum senin milletvekillerin Batman'da ve Van'da hizbullahın derneğine gittiler mi gitmediler mi? Soruyoruz cevap versin. İkinci soru neden gittiler? Polis o gidilen dernekleri basıyor. O kaçakları kim bıraktı kim takip etmedi, kim kol kanat gerdi neden bulamıyorsun sen. Şimdi kalkacak yine küfürler edecek. Ne kadar küfür ederse hiç itiraz etmeyeceğim. Bu millet kimin doğru söylediğini gayet iyi bilir. Başbakan Hizbullah'a neden terör örgütü demiyor. Domuz bağı ile masum insanları öldürmek, evin bodrumuna gömmek hangi ahlakta hangi dinde vardır. Eğer bu terörse neden terör örgütü demiyorsun. Kalkmış küfrediyor çünkü maskesini indirdim. Senin gerçek yüzünü bu millete göstereceğim.

AK Parti bildiğimiz bir siyasal parti değil. Özgürlükleri sonuna kadar açan bir parti değil. Demokrasiye ve özgürlüklere karşı bir partidir. Demokrasiyi yok etmeye çalışan bir partidir. İnsan haklarına karşı bir partidir. Söyleyeceği sözün zamanını seçip, yapacağı eylemin zeminini hazırlayan bir partidir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı bir partidir. AK Parti'de bir milletvekilinin farklı bir görüş dile getirmesi söz konusu olamaz. AK Parti marjinal bir partidir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile