Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç hakkında kutsal değerlere hakaret ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Sultanahmet‘te bulunan İstanbul Adliyesi‘ne gelen Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, şikayet dilekçesini Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı‘na gönderdi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çevik, "Artık camilere hakareti, giyim kuşama hakareti bırak, bütün inanan inanmayan herkesin Allah‘ına da hakaret ediliyor. Bu hakaret cezasız kalmamalı. Allah mekandan münezzehtir. ‘Statükonun Allah‘ı Ankara‘da‘ diyerek Allah‘a mekan tahsis eden Kılıçdaroğlu‘nu kınıyoruz lanetliyoruz, Allah‘a

havale ediyoruz, millete havale ediyoruz" dedi.

"Bu tür insanların müşahede altına alınması lazım" ifadelerini kullanan Çevik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dilekçemizi Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı‘na gönderdik çünkü suç Siirt‘te işlenmişti. Halkı kin nefret ve düşmanlığa sevk etmek, kaos oluşturmak, kutsal değerleri aşağılamak ve kutsal değerlere hakaretten, dolayısıyla tüm inananlara hakaretten Kılıçdaroğlu ve Tepebaşı Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduk."

Çevik, açıklama yaptığı sırada bir polis memuru tarafından adliye önünde basın açıklaması yapmaması konusunda uyarıldı. Kısa süre polis memuru ile tartışan Çevik, birkaç metre uzaklaşarak açıklamasına devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile