Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Deniz Baykal ifade verecek

Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin ve Deniz Baykal ifade verecek

Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın taciz iddialarıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in tanık, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınacağı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği talimatla, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında ortaya çıkan Odatv muhabiri İklim Bayraktar'ın taciz iddialarıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in tanık, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın mağdur sıfatıyla ifadelerinin alınmasını istedi.

CHP'li Kemal Anadol ise, konuyla ilgili olarak "Savcı Öz'ün talimatla ifade isteme yetkisi yok" açıklamasında bulundu.

GÜRSEL TEKİN İDDİALARI YALANLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Savcı Zekeriya Öz'ün, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisini ifadeye çağırdığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Tekin, Kağıthane'de katıldığı bir eylem sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bedelli askerlikle ilgili bir soru üzerine Tekin, "Bununla ilgili genel başkanımız bir açıklama yaptı. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Sadece bedelli askerlik değil, Türkiye'yi ilgilendiren pek çok konuda açıklama yapılacak" diye konuştu.

Savcı Zekeriya Öz'ün, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı "mağdur", CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisini de "tanık" sıfatıyla ifadeye çağırdığı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine de Tekin, "Sizler yazıyorsunuz, sizler inanıyorsunuz sonrada bize soruyorsunuz. Ne Zekeriya Öz'den ne de başka birinden haberimiz yok. Belli bir medya grubu yazar, yayınlar ve infaz eder" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile