Kılıçdaroğlu'na başörtüsü tepkisi

Mazlum-Der Bursa Şubesi tarafından her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen 'Başörtüsüne Özgürlük Eylemi'ne, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son

  Mazlum-Der Bursa Şubesi tarafından her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen ' Başörtüsüne Özgürlük Eylemi ' ne , CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ' nun sonradan yalanladığı ' Başörtülü kızların üniversite okumasını destekliyorum ' sözü damgasını vurdu . Başörtüsüne özgürlük isteyen vatandaşlar geri adım attığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu ' na tepki gösterdi . Siyasetçilerin başörtüsüyle ilgili açıklamalarına da tiyatral şekilde göndermelerde bulunuldu .

Şehreküstü Meydanı ' nda toplanan yaklaşık 100 kişi adına basın açıklamasını başörtüsü yasağı mağduru Tuba Parlak yaptı . Müslümanların onur olarak kabul ettiği ve dini bir vecibe olarak gördüğü başörtüsü özgülüğünün artık her türlü hakkın savunulduğu günümüzde acil bir gereklilik olduğunu belirten Parlak , " KPSS ' yi kazanan iki imam hatip lisesi mezunu gencin Afyon Sivil Savunma Müdürlüğü ' ne almadığını gördük . Yüz binlerce gencin girdiği üniversite sınavlarında yine başörtüsü zorbalığı devam etti . " dedi .

Muhalefetin çözüme katkı sağlamak yerine başörtüsü sorununa ' siyasete girmezse kendiliğinden çözülür ' mantığıyla yaklaştığını kaydeden Tuba Parlak , ilkel gerekçelerle sorunun çözülemeyeceğini dile getirdi . Parlak , " Zikzak Kemal ' in önce ' başörtüsü sorununu çözeceğim ' deyip ertesi gün ben böyle demedim ' açıklaması yapması ülke sorunlarını nasıl çözeceğinin ipuçlarını vermektedir . " diye konuştu .

Tuba Parlak ' ın konuşmasından sonra Adnan Aydın isimli genç , başörtüsüyle ilgili iki ezgi seslendirdi . Eyleme katılan kalabalık sloganlarla siyasetçilere tepki gösterdi . Eylemin son bölümünde ise , eski başbakan ve cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel , Mesut Yılmaz , Tansu Çiller , Hüsamettin Cindoruk gibi siyasetçilerin başörtüsü yasağı ile ilgili sözlerini hicveden tiyatral bir gösteri yapıldı . Yapılan anonsla birlikte siyasetçilerin başörtüsüyle ilgili açıklamalarının yer aldığı fotoğrafları taşıyan gençler tek tek kalabalık karşısına çıktı . En çok tepkiyi ise başörtülü kızlara destek sözünü yalanlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gördü .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile