Kılıçdaroğlu‘ndan Askerlik Referandumu Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın bedelli askerlik için referandum yapılabileceği yönündeki sözlerine tepki göstererek, ‘‘Oğlun askere referandumla mı gitti?‘‘ diye sordu.

Balıkesir‘de temaslarda bulunan Kılıçdaroğlu, Havran ilçesinde Koca Seyit için okutulan mevlide katıldı. Bir kahvehanede gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, bedelli askerlikle ilgili Erdoğan‘ın referandum yapılabileceği yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, ‘‘Kendi çocuğu askere gittiği zaman referanduma mı gitti? Millet, askerlik için sıra bekliyor. Binlerce kişi yığılmış. Bir an önce gelsinler. Meclis çalışıyor. Ellerini, kollarını kaldırsınlar, bu iş bitsin kısa dönemde.

Parası olan para verecek, onunla öğrenci yurdu yapılacak. Parası olmayan fakir fukara da aynı süre içinde yine 21 gün askerliğini yapacak, bu işi bitirecek‘‘ dedi.

Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik‘in, ‘‘Uç Kemal uç‘‘ sözleriyli ilgili olarak ise, ‘‘Ona mizah dergileri cevap verir‘‘ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal‘ın partiye üyeliği ve aday adaylığı hakkındaki soruya, ‘‘Daha adaylık süreçleri, adaylık başvuruları başlamadı‘‘ cevabını verdi. Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylıklarıyla ilgili ‘‘eğilim yoklaması ve ön seçim‘‘ konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine ise, ‘‘Olabildiğince halkın sempati duyduğu, halkın seçilmesini istediği kişilerin CHP listesinde olmasına özen göstereceğiz. O nedenle hem

ön seçim, hem eğilim yoklaması hem kamuoyu yoklaması gibi yöntemlere başvuracağız. Bu konuda parti meclisimiz bugün bir karar aldı. O karar gereği de ön seçimler de yapacağız. Halkın partisi CHP‘dir. CHP‘nin çatısı herkese açıktır. Sağdan, soldan kim olursa olsun bu ülkede sorunu olan her yurttaş şunu düşünmelidir, ‘benim sorunumu çözecek adres neresi?‘ Adres CHP‘dir. Askerlik sorunu olan bilmeli ki CHP çözecek, işsizlik sorunu olan diyecek ki ‘CHP çözecek‘, çiftçi, esnafın, kimin derdi varsa çözüm yeri

CHP‘dir. CHP çatısı altına her yurttaşımı bekliyorum, gelsinler. Kucağımız çok büyük, Türkiye kadar, herkesi kucaklamaya hazırız‘‘ ifadelerini kaydetti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın nükleer santral yapımıyla ilgili açıklamasının sorulması üzerine de, ‘‘Sayın Başbakan‘ın nükleer santralle ilgili bilgisi tüpgazla sınırlı arkadaşlar‘‘ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile