Kiliçdaroglu'ndan Belediye Baskanlarina Açiklamasi 'Arka Mahallelere Pozitif Ayrimcilik Yapacaksiniz'

Kiliçdaroglu'ndan Belediye Baskanlarina Açiklamasi 'Arka Mahallelere Pozitif Ayrimcilik Yapacaksiniz'

Izmir’in Karabaglar ilçesinde bulunan Orhan Kemal Ilk ve Orta Ögretim Okulu açilisinda konusan CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, “Belediye baskani arkadaslarima söyledim, oy veren, vermeyen herkese esit davranacaksiniz. Pozitif ayrim yapacaksiniz arka mahallelere yapacaksiniz, kresler okullar, yapacaksiniz. Bu topraklarda hiçbir çocugun yataga aç girmedigi uygar ve güzel bir ülkeyi insa etmekte kararliyim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Bayrakli ilçesinde gerçeklestirdigi Dilber Apartmani temel atma törenin ardindan Karabaglar’da bulunan Orhan Kemal Ilk ve Orta Ögretim Okulu’nun temel atma törenine gitti. Burada yaptigi açiklamada vatandaslara seslenen Kiliçdaroglu, belediye baskanlarina da mesaj verdi.

Karabaglar, sorunlari en yogun olan yerlerinden biri

Törende konusma yapan Kemal Kiliçdaroglu, Karabaglar’in Izmir’de en sorunlu yerlerden biri olduguna deginerek, "Temel atilirken en mutlu oldugum tesis okuldur. Okul her anne babanin evladini okutmak için basvurdugu en temel yerdir. Çocuklarimizi okutmali, dünyayi, kendi mahallelerini, komsularini tanimali. Bunlarin tamaminin ögretmenlerimiz ögretir. Her anne baba evladinin iyi bir egitim almasini ister. Karabaglar, sorunlari en yogun olan yerlerinden biri. Büyüksehir ve ilçe belediye baskanlarimiz ellerinden gelen çabayi gösteriyor. Bugüne kadar okul yapilmadiysa Karabaglarli kardeslerimiz sorgulamali. Sizler oy verdiniz yapilmadi, neden yapilmadi, bu sorgulanmali. Çocuklarimiz burada ders çalisacaklar, okuyacaklar, sosyallesecekler, ülkesine ve dünyaya yararli olacaklar" dedi.



’Arka mahallelere pozitif ayrimcilik’ vurgusu

Konusmasinda arka mahallelere pozitif ayrimcilik uygulanacagina vurgu yapan CHP lideri, "Belediye baskani arkadaslarima söyledim, oy veren, vermeyen herkese esit davranacaksiniz. Pozitif ayrim yapacaksiniz arka mahallelere yapacaksiniz, kresler okullar, yapacaksiniz. Hanimlar krese çocugunu birakacak, sonra güven için evine götürecek. Bu topraklarda hiçbir çocugun yataga aç girmedigi uygar ve güzel bir ülkeyi insa etmekte kararliyim. Her evde huzur ve gelir güvencesi olsun istiyorum. Aile destek sigortasi ile yeni bir alani Türkiye’ye getirecegiz. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecektir. Yoksul vatandasin onurunu koruyarak bunu yapacagiz, kimsenin yoksullugunu afise etmeyecegiz. Karabaglar’da bir dönem oyumuz küçüktü, her Karabaglarli evladini okula giderken elini vicdanini koyup oyunu kullanacaktir. Doksan yildir yapilamadi bu okul ama simdi yapiyorlar diyerek destek vereceksiniz ve bende sizin oylarinizla gurur duyacagim. Halka hizmet edersiniz karsiliginiz alacaksaniz diyecegim. Sayin Karabaglar Belediye Baskanim çocuklarin beslenme çantalarini mutlaka doldurun ve geregini yapin, çocuk okula giderken karni doymali. Yapmadilar, biz yapacagiz. Biz fakir, fukaranin, alin teri dökenlerin, Kuvay-i Milliye’cilerin partisiyiz. Halka, huzuru, bereketi, kucaklasmayi getirecegiz. Karabaglarli kardeslerimizin Anadolu’nun farkli noktalarindan geldiklerini biliyorum. Geleneklerini yasatmalilar. Karabaglar’i, Izmir’in incisi haline getirecegiz sözlerine yer verdi.

"Kronik sorunlari çözmek için ekip kurduk"

Törende konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, göreve basladiktan 6 ay sonra yoksul mahallelerdeki kronik sorunlari çözmek için ekip kurduklarini söyleyerek su açiklamalara yer verdi:

“Acil Çözüm Ekibi sehrimizin arka mahallerindeki sorunlari çözmek için çalismalar yürüttü. 60 yildir bu mahallede okul olmadigini tespit etti. Abdi Ipekçi Mahallesi halkinin en büyük talebi okuldu. Biz de belediyemizin imkanlarini seferber ettik, Il Milli Egitim ile protokol imzaladik. Yer seçimi ve projelendirmeye tamamladik. Orhan Kemal Ilkokulu’nun temelini atiyoruz. 32 derslikli, bin çocuga egitim verecek, doga ile uyumlu, engelsiz bir okulu Karabaglar’a kazandiracagiz. Örnegin Buca’da yesil alan talebi öne çikti ve Firat Fidanligi Yasayan Parki’ni bu yil tamamladigimizda çagdas bir sehircilik anlayisi ile ilçeye kazandiracagiz. Karabaglar-Peker Mahallesi’nde park yenilenmesi ve hali saha talebi oldu. Teknik ekipleri yönlendirdik ve projelendirdik ve kisa sürede parki açtik. Simdi çay bahçesi yürüyüs yolu ile hizmet veriyor. O hali sahada ilk sutu çocuklarla attik. O gün heyecani, gözlerdeki pariltiyi görmediydiniz. Temel hedeflerimizden biri kiyi ilçeler ile diger ilçeleri uyumluk. Kisacasi bu sehrin refahini büyütüp adil paylasimini saglamayi amaçladik. Pandemi döneminde CHP’li belediyeler olarak baslattigimiz kampanya durdurulmustu. 30 Ekim’de kisa sürede önemli adimlar attik yardimlasma yönünde. O zorlu kosullarda tüm yardimlari ihtiyaçlari ulastirdik. Nerede olursa olsun hizmete atilacak adimin oyun rengine bakmadan kimseyi ayirmadan, tüm Izmirlilikler, basta ekonomik kosullardan olumsuz etkilenenleri kucaklayacagiz. Yakinda ekonomik kriz ve hayat pahaliligini geride birakacagiz. Altta kalanin canini çiksin düzeni geride kacak. CHP’li belediyeler olarak elimizden gelen her seyin fazlasini yapiyoruz. Söz ve nifak degil icraat üretiyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile