Kılıçdaroğlu‘ndan "Tutuklu Gazeteciler" Yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçradoğlu, "Türkiye‘de Kenan Evren döneminde tutuklu bulunan gazeteci sayısı 31 iken, 2011 yılı Türkiye‘sinde bu sayı 61‘e yükselmiştir" dedi.

Gaziemir Semt Garajı ve Katlı Otoparkı‘nın açılışı, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla yapıldı. Kılıçdaroğlu‘nun açılış alanına gelişi sırasında yaşanan izdihamda vatandaşlar ezilme tehlikesi atlattı.

Açılışta konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir‘in Türkiye‘nin ve dünyanın gözbebeği olduğunu söyledi. Türkiye‘nin nefes alamayan bir ülkeye dönüştüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, "Özgürlük, nefes almak gibidir. Türkiye artık nefes alamıyor. İnsanlar nefes aldığı ortamlarda yazar, çizer ve düşünür, konuşur ve sorunlarını dile getirirler. Türkiye 12 Eylül darbesinden daha zor dönemler yaşıyor. Kenan Evren zamanında Türkiye‘de 31 tutuklu gazeteci sayısı vardı. Bu sayı 2011 Türkiye‘sinde ise 61

oldu. Gazeteciler, halkın çıkarları için doğru haber peşinde koşan ve halkın namusu için bu mesleği yapan kişilerdir. Ancak sabaha karşı gazetecilerin evlere ve ofisleri basılarak tutuklanıyorlar. Neden? Çünkü kitap yazdığı için. Bir yazara ‘neden yazıyorsun‘ diye sorulur mu? Bu soruyu da soran kişi, bugün Türkiye Cumhuriyeti‘nin Başbakanlık koltuğunda oturan başsavcı Başbakandır" diye konuştu.

Partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, 12 Haziran yapılacak seçimler için birlik olunmasını isteyerek; "Birlikte küçük ayrıntılarda boğulmadan birleşeceğiz. Çünkü tek hedefimiz, Türkiye‘nin daha demokratik, daha özgür, Türkiye‘nin tük dokularına işlemeden, kadın-erkek eşitliğinin varolduğu ve daha özgür bir basın için, haramileri aşağıya indirene kadar çalışacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer, Gaziemir Semt Garajı ve Katlı Otoparkı‘nın açılışını gerçekleştirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile