Kılıçdaroğlu'nun KKTC ziyaretinde skandal yaşandı

Kılıçdaroğlu'nun KKTC ziyaretinde skandal yaşandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun KKTC ziyaretinde “sahte danışman” şoku yaşandı. HABERTÜRK'ün edindiği bilgiye göre, CHP tarafına kendisini “KKTC tarafından size yardımcı olmak için görevlendirildim” diye, KKTC tarafına da “Kılıçdaroğlu'nun Kıbrıs danışmanıyım” diye tanıtan Osman Acar adındaki kişi gözaltına alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KKTC ziyaretinde “sahte danışman” şoku yaşandı. HABERTÜRK‘ün edindiği bilgiye göre, CHP tarafına kendisini “KKTC tarafından size yardımcı olmak için görevlendirildim” diye, KKTC tarafına da “Kılıçdaroğlu’nun Kıbrıs danışmanıyım” diye tanıtan Osman Acar adındaki kişi gözaltına alındı.

Sahte danışman şoku, CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu ve beraberindeki heyeti İstanbul’dan Lefkoşa’ya getiren uçakta başladı. Adının “Burak” olduğunu belirten kişi, CHP’lilere, KKTC yönetimi tarafından kendilerine yardımcı olmakla görevlendirildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nu Girne’ye götüren konvoydaki araçlardan birine binen sahte danışman, geceyi de Kılıçdaroğlu’nun konakladığı Malpas Otel’de geçirdi.

Sahte danışmandan CHP Lideri’nin Koruma Müdürü Erdoğan Gül şüphelendi. Sabah kahvaltı için otel lobisine inen sahte danışman, sorulara yanıt vermekten kaçınınca Gül tarafından otelden uzaklaştırıldı. Adının Osman Acar olduğu öğrenilen sahte danışman, otele tekrar döndüğünde Koruma Müdürü Gül tarafından yakalanarak KKTC polisine teslim edildi ve sorguya alındı.

21 yaşında ve Hatay doğumlu olduğu öğrenilen sahte danışman Osman Acar sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Bu arada Osman Acar’ın Facebook hesabında birçok ünlü ile fotoğraf çektirip yayınladığı da görüldü. Acar’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Belediye Başkan adaylığı dönemindeki kampanyası sırasında çekilmiş fotoğraflarının yanı sıra, siyasilerden Onur Öymen, Muharrem İnce, Fuat Çay, Onur Akın, Ali Topuz ve Rauf Denktaş ile de fotoğraf çektirip sitesine koyduğu tespit edildi. Kılıçdaroğlu, sahte danışman krizi ile ilgili olarak, “Benim adımı kullanarak kimse danışmanlık üstlenmesin” dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile