Kılıçdaroğlu'nun unutmadığı iki kişi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın ilk gününü Paris'te geçirdi. Kılıçdaroğlu kaldığı otelde Türk gazeteciler ve vatandaşlarla bayramlaştı. Türkiye'de de ailesi dışında iki kişiyi aradı. Biri, 10 Kasım'da 9'u beş geçe işini bırakıp saygı duruşunda bulunan Zonguldaklı boyacı çocuktu. Diğeri ise İstanbul'da kanser tedavisi gören Gül Baydar.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın ilk gününü Paris'te geçirdi. Kılıçdaroğlu kaldığı otelde Türk gazeteciler ve vatandaşlarla bayramlaştı. Türkiye'de de ailesi dışında iki kişiyi aradı. Biri, 10 Kasım'da 9'u beş geçe işini bırakıp saygı duruşunda bulunan Zonguldaklı boyacı çocuktu. Diğeri ise İstanbul'da kanser tedavisi gören Gül Baydar. Paris'teydi ama tedarikliydi.

CHP lideri sadece kameralar önünde bayram mesajı vermekle kalmadı, kendisini izleyen gazetecilerle de bayramlaştı.

Gazetecilere teker teker bayram çikolatası ikram etti. Kılıçdaroğlu'nun bayram için telefon açtığı iki kişi de dikkat çekti.

CHP lideri, İstanbul'da kanser tedavisi gören Gül Baydar'la ve Zonguldak'ta 10 Kasım'da saat 09.05'te işini bırakarak ayağa kalkan boyacı Aykut Keskin'i telefonla aradı; bayram için tebrik mesajı bıraktı.

Kılıçdaroğlu'nun Paris'te Sosyalist Enternasyonal kapsamında yaptığı görüşmelerdeyse biri özellikle dikkat çekti.

CHP lideri, Fransız Sosyalist Parti'nin Sarkozy'ye karşı cumhurbaşkanı adayı olan Segolen Royal ile görüştü.

Royal o görüşmede, Sarkozy'ye karşı Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini hatırlattı, "bu, belki de, seçimi kaybetmemde etken oldu" diye konuştu.

Sosyalist Enternasyonal kapsamında Paris'te bulunan bir diğer siyasi Selahattin Demirtaş.

Demirtaş'ın Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile göürşmesi bekleniyor.

Talabani, o görüşmede Demirtaş'a "Türkiye'de demokratikleşme çabalarına ve sürecine destek verin" diyeceğini söyledi.

Papandreu ile görüşme

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu, ikili temasları çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile de görüştü.

Aynı zamanda Sosyalist Enternasyonal başkanı olan Papandreu ile görüşmede, ikili ilişkiler ve Türkiye'nin AB üyelik süreci gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu görüşmede CHP ve PASOK arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda karşılıklı olarak görüş birliğine vardıklarını da belirtti.

Toplantının basına açık kısmında konuşan Papandreu ise Türkiye'nin AB üyelik sürecini desteklediklerini ve bu sürecin Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inandıklarını kaydetti.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin yavaşladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, partisinin Türkiye'yi daha demokratik ve özgür kılacak bütün girişimlere destek verdiğini ifade etti.

Bu arada, Papandreu Kılıçdaroğlu'nu Atina'ya davet etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile