Kılıçdaroğlu'nun yalanı ortaya çıktı

Kılıçdaroğlu'nun yalanı ortaya çıktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yalanını DSP Genel Başkanı ortaya çıkardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü düzenlediği grup toplantısında 'Ben Bülent Ecevit'in çırağıyım' demişti. Beyaz Haber'e özel röportaj veren DSP Lideri Önder Aksakal, 'Ecevit, Kılıçdaroğlu'nu kabul etmemişti' dedi. Aksakal, 'Atatürk'ün çırağıyım, Ecevit'in çırağıyım demiş. İsmet İnönü'den bir utanç mı var da o'nun çıraklığını kabul etmediniz?' diye sordu.

Dersimli Kemal isminde birisini duymadığını belirten Aksakal, 'Ben Demokratik Sol Parti'de öyle birisini görmedim. Olsa olsa Deniz Baykal'ın çırağı olabilir' ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun eksiklerini kapatmaya çalıştığını ve prim toplamaya çalıştığını ekleyen Aksakal, 'Dersimli Kemal isminde çırağına rastlamadım. Bir ara buna yeltendiğini ancak Ecevit tarafından kabul edilmediğini duydum. 1999 yılında DSP'den milletvekilliği adalığı için başvurduğunun ancak listeye alınmadığını duymuştum.' şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun seviyesiz üslubunu da eleştiren Aksakal, 'Bir siyaset adamının ağzına bu tip laflar yakışmadığı gibi ben şunu demek istemiştim deme hakkı da yoktur.' dedi. Aksakal, CHP'nin HDP'yle birlikte yürüyerek Atatürkçülük çizgisinden uzaklaştığını savundu. İsim vermeden CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi'ye yüklenen Aksakal, 'DHKP-C'nin cenazesine giden birinin 5 trilyonluk evi olmamalı.' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile