Kilikaılılar Derneği Piknikte Buluştu

Kilikadılılar Derneği geleneksel pikniği gerçekleşti.

Ulaş mevkisinde düzenlenen piknikte konuşan dernek başkanı Bilgin İnceoğlu, Balkanların, inanç, medeniyet ve kültürün kesiştiği bir bölge olduğunu belirterek, bu topraklarda isimleri bilinen yada bilinmeyen şehitlere çok şey borçlu olduklarını söyledi.

İnceoğlu, Balkan göçmenlerinin değişik bölgelerde ve değişik bayrakların altında dünyaya geldiklerini ifade ederek, kendilerini birleştiren tek bayrağın ise ay yıldızlı Türk bayrağı olduğunu vurguladı.
Derneklerinin, her yıl bu tür bir organizasyon yaptığını ve bu organizasyonda üyelerin bir araya getirildiğini belirten İnceoğlu, ''Bu tür sosyal faaliyetler derneğimizin geleneksel çalışmaları haline geldi. Balkan Türklerini dernek çatısı altında birleştirdiğimiz ve sosyal programlar çatısı altında bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu yıl, geleneksel hale getirdiğimiz bu piknik organizasyonumuzun 6'ncısını yapıyoruz. Buraya katkı ağlaya bütün dernek üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, Bulgar sanatçı Simona sahne alarak, Bulgarca şarkılar seslendirdi.
Yapılan organizasyona, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, siyasi partilerin temsilci ve üyeleri ile dernek üyeleri katıldı.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile