Kilis'in Kurtulusunun 102'Nci Yili Coskuyla Kutlandi

Kilis'in Kurtulusunun 102'Nci Yili Coskuyla Kutlandi

Kilis’in düsman isgalinden kurtulusunun 102’nci yil dönümü düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

Kent protokolünün sehitlik ziyaretinin ardindan Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen Kuvayimilliye ve Mücahitleri ve Gaziler Dernegi üyelerinin kente girisiyle kutlamalar basladi.

Dernek üyeleri, kendilerini karsilayan protokol üyelerine Türk Bayragi hediye ederken, protokol üyeleri ise çiçek verdi. Daha sonra ise dernek üyeleri ve vatandaslar Adnan Menderes kavsagindan törenlerin yapilacagi Cumhuriyet Meydanina kadar yürüyüs yapti.

Kilis Valisi Tahir Sahin ile Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan tarafindan Atatürk büstüne çelenk birakildi. Günün anlam ve önemini anlatan konusma ve okunan siirlerden sonra kürsüye çikan Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, "Bugün Anadolu’nun kadim sehri olan Kilis’in 102’inci yil dönümünü kutlamaktayiz. Vatanimiza karsi hain saldirilara karsi kahramanca mücadele eden atalarimiz, aylar boyunca essiz bir direnisle düsmani sehrimize sokmayarak, tarihte benzeri az görülen bir destan yazdilar. 102 yil önce yazilan bu destan, bugün Kilisliyim diyen her bir vatandasimiz için bir gurur ve sevinç kaynagidir" dedi.

Kilis’in düsman isgalinden kurtulusunun yil dönümü nedeniyle yarismalarda dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Halk oyunlari gösterilerinden sonra resmi geçit töreni gerçeklestirildi.

Asker ve polislerin geçisi sirasinda vatandaslar uzun süre asker ve polisleri alkisladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile