Kilis'te Biber Fideleri Çocuklarin Elleriyle Toprakla Bulustu

Kilis'te Biber Fideleri Çocuklarin Elleriyle Toprakla Bulustu

Kilis’in Polateli, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerinde biber üreticileri fideleri toprakla bulusturdu. Ilk fidelerin toprakla bulusturuldugu etkinlige çocuklar da katildi.

Kilis’te 45 bin dekar alanda sofralik, salçalik, kurutmalik, baharatlik ve dolmalik olarak üretimi yapilan biber fidelerinin dikimi basladi.

6 Subat’ta yasanan asrin felaketinden etkilenen Kilis’te çiftçiler, geçen sene oldugu gibi bu sene de yüksek rekolte beklentisiyle umutlarini toprakla bulusturdu.

"Acinin fideleri toprakla bulustur"

45 bin dekar alandan üretilen biberin Türkiye’nin her noktasina gönderildigini söyleyen Kilis Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, "Suriye’ye sinir kent olan Kilis’te 45 bin dekar alanda biber fidelerini toprakla bulusturma mesaisi basladi.

Kent genelinde 20 bin dekar alani baharatlik çesidi, 25 bin dekar alanda ise salçalik ve dolmalik olarak piyasaya girmektedir. Biz su an acinin fidelerini Suriye’ye sinir noktasindaki topraklarla bulusturduk. Geçen sene fiyat ve verim olarak çok iyiydi. Bu sene beklentimiz daha da iyi olacak" dedi.



"Yarinin umutlari çocuklar, fideleri toprakla bulusturdu"

Türkiye’de hem verim hem de üretim konusunda 2. olan biber fidelerinin toprakla bulustugunu söyleyen Güven Özdemir, "Yarinin umutlari olan çocuklar da tarlalarda bizlerle birlikte fide dikim programina katildi.

Suriye’ye sifir noktasinda biber fideleri toprakla bulustu, bereketli bir yil diliyoruz" diye konustu.



"Insallah bu yil üreticinin ve tüketicinin istedigi bir yil olur"

Kilis’in önemli geçim kaynagi olan biber mesaisinin basladigini vurgulayan çiftçi Umut Göçmen ise geçen sene yüksek rekolte ile biber hasadi yapildigini ve 4 Nisan’dan sonra sofralik, salçalik ve kurutmalik biberin fidelerini toprakla bulustugunun altini çizdi. Çiftçi Umut Göçmen, "Sabah ezanindan sonra tarlalarin yolunu tutan çiftçi ve tarim isçilerinin hummali mesaisi basladi.

Çesit olarak bölge genelinde büyük bir artisla biber ekimi bulunmakta. Insallah bu yil hem üreticinin hem de tüketicinin istedigi bir yil olur. Geçen sene oldugu gibi sezon kurak geçmezse bu sene dönüm basina beklentimiz 8-9 ton olacaktir" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile