Kilis'te Çiftçilerin Zorlu Mesaisi Bayramda Da Devam Ediyor

Kilis'te Çiftçilerin Zorlu Mesaisi Bayramda Da Devam Ediyor

Kilis’te Kurban Bayrami’nda hasat yapan hububat üreticileri, yüksek rekolte beklentisiyle adeta çifte bayram sevinci yasiyor.



Kilisli çiftçilerin yeni sezon hazirliklari devam ederken, hububat üreticileri tarlalarina ektikleri bugday, arpa ve mercimek gibi temel tarim ürünlerinin hasadi gerçeklestiriyor. Kilis’in Polateli, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerindeki bereketli hasat bayramda da devam ediyor. Bu hububat veriminde önemli bir artis bekleniyor. Üreticiler, umutla bekledikleri bereketli hasat için Kurban Bayrami’nda da ara vermeden çalismalarini sürdürüyor.

Kurban Bayrami’nda da hiç ara vermeden çalistiklarini söyleyen Çiftçi Ümit Yasar Sahan, ‘‘Bu sezon hububat hasadinin Kurban Bayramina denk gelmesiyle birlikte gece gündüz demeden hasada devam ediyoruz. Çiftçinin ekinine bir zarar gelmemesi için sabahin erken saatlerinde baslayan mesai gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor’’ dedi.



Yagislarin bol olmasiyla birlikte verimlerin artmasiyla birlikte çifte bayram yasadiklarini dile getiren Çitçi Kemal Ugur, ‘‘Bu sezon bol yagan yagislardan dolayi verimimiz çok güzel. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açikladigi 10 TL olan fiyat biz çiftçilere düsük geldi. Ülke genelindeki vatandaslar bayram tatilini yaparken, biz üreticiler çalismaya devam ediyoruz’’ seklinde konustu.



‘‘150 bin dekar alanda hasat devam ediyor’’

150 bin dekar alanda bugday ve arpa üretimi yapildigina söyleyen Kilis Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Güven Özdemir, ‘‘Kurban Bayrami tatilinde herkes bayrami iyi bir sekilde yasarken, çiftçilerimiz sahalarda üretime devam etmektedir. Fiyat konusunda çiftçilerimiz magdur ama verim konusu ise çiftçilerimizin yüzünü güldürmeyi basardi. Çiftçilerimizin bekledigi fiyat 15 TL iken açiklanan fiyatlarin 10 TL olmasi üreticilerimizi üzdü’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile