Kilis'te Çiftçilerin Zorlu Mesaisi Ramazan'da Da Devam Ediyor

Kilis'te Çiftçilerin Zorlu Mesaisi Ramazan'da Da Devam Ediyor

Kilisli çiftçilerin yeni sezon hazirliklari devam ederken, domates üreticileri de fideleri Polateli, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerinde bereketli topraklari ile bulusturdu. Bereketli hasat beklenen sezonda üreticiler, domates fidelerini 11 ayin sultani olan Ramazan ayinda toprakla bulusturdu.

Kilis’te yaklasik 9 bin dekar alanda üretimi yapilan sofralik ve salçalik domates fidelerinin dikimi basladi.

6 Subat’ta yasanan asrin felaketinden etkilenen 11 il içinde olan Kilisli çiftçiler, 11 ayin sultani Ramazan ayinda umutlarini toprakla bulusturdu. Çiftçilerin 1 dekarinda, yilda 10 ile 15 ton domates üretiminin yapildigi Kilis’in bereketli topraklarinda Ramazan ayinda da hummali çalismalari devam ediyor. Sahurdan sonra tarlalarin yolunu tutan çiftçiler, traktörlerle özel olarak hazirlanan arazilerde domates fidelerini toprakla bulusturmaya basladi.

Ziraat Mühendisleri Odasi Güven Özdemir yaptigi açiklamada, Kilis Polateli’nde en önemli geçim kaynagi olan domates fidesinin toprakla bulustugunu vurgulayarak, ‘‘Ramazan ayinin son haftasinda çiftçiler zorlu mesaiye baslayarak umutlarini toprakla bulusturdu. Yaklasik 5 aylik mesai domatesin tarladan soframiza yolculugu ve mesaisi basladi.

Bu tarlada çalisan çiftçilerin hemen hemen hepsi ülkenin ekonomisine katki sunmak için artan sicakliklarin altinda oruçlarini tutarak aksama kadar çalisiyor. Türkiye’nin en küçük ilçesi olan Polateli’nde domates fideleri toprakla bulustu’’ dedi.



‘‘Ülkenin ekonomisine severek katkida bulunuyorum’’

12 yasindan itibaren çiftçi oldugunu söyleyen Ayse Çagli, ‘‘Ben, çiftçilik yaparak ülke ekonomisine severek katkida bulunuyorum. Esimle beraber el ele verip çalisarak isimizin ustasi olduk. Biz suan 5 kisilik bir aileyiz ve tarim isçileri ile birlikte bu isi severek üstleniyoruz. Ramazan ayinda oldugumuz için havalarin da isinmasiyla birlikte günes altinda çalismak zor oluyor’’ diye konustu.

Dedesinin çocuklarina ve torunlarina biraktigi tarlada hiç yorulmadan çalistiklarini söyleyen Ibrahim Halil Çagli ise, ‘‘Ramazan ayinin son haftalarinda en küçük ilçemizde domates ekimine basladik. Insallah yilimizin hayirli ve bereketli geçmesini dilerim. Rahmetli dedemin bize biraktigi bu meslegi onun izinden giderek çiftçiligimize devam edecegiz. Bizden sonra gelecek olan çocuklarimiza milli servet olarak birakmaya çalisacagiz’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile