Kilis'te Depremzedeler Için Yapilan Köy Evlerinin Insasi Sürüyor

Kilis'te Depremzedeler Için Yapilan Köy Evlerinin Insasi Sürüyor

Asrin felaketinde büyük yikima ugrayan Kilis’in Musabeyli ilçesinde, afetzedeler için yapilan köy konutlarinin yapimi hiz kesmeden devam ediyor.

6 Subat’ta yasanan Kahramanmaras merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklügündeki depremlerden etkilenen sinir kenti Kilis’in Musabeyli ilçesi Bozkaya, Delifaki, Karadut ve Çinar kirsal mahallelerinde depremzedeler için yapimi süren toplam 93 köy konut çalismalari hiz kesmeden devam ediyor. Depremden en fazla hasar alan Musabeyli ilçesinin Bozkaya Köyü’nde ise villa tipi köy konutlarinda teslim tarihine yetistirmek için yogun mesai yapiliyor.

‘‘Köy konutlari 2024 Mart ayinda teslimatlari yapilacak’’

Insaati süren köy konutlarinin 2024’ün mart ayindan itibaren kura yolu ile sahiplerine teslim edilecegini söyleyen Insaat Mühendisi Utku Ünal, "Kilis’in Musabeyli ilçesinde bulunan Bozkaya Köyü’ndeki 26 adet köy konutlarinda hiz kesmeden insat islemleri devam ediyor. 2024 yilinin Mart ayinda herhangi bir aksilik olmazsa ilk teslimatlari yapacagiz’’ dedi.



‘‘Yapilan konutlar villa gibi kaya gibi saglam’’

6 Subat depremlerinden etkilenen 11 il içerisinde olan Kilis’te çok saglam ve lüks evlerin yapildigini söyleyen Ünal, "Evlerimiz dis cephesi mantolanmali giris kapilari çelik ve tam güvenlikli. Çatilari kiremit izolasyon açisindan hiçbir problemi olmayan villa tarzinda yapilan evlerdir. Umariz depremzedeler bu evlerde güvenli ve depreme dayanikli, huzurlu sekilde yasayacaklar. Konutlarin yapilmasi için en hizli sekilde çalismalarimiz sürüyor’’ ifadelerini kullandi.

"Depremzedeler her gün evlerine bakmaya geliyor"

6 Subat depremlerinden sonra konteynerde kalan depremzedelerin hemen hemen her gün insaati süren evlerini merak ettigini ve insat alanina gelerek bakmak istediklerini söyleyen Ünal, ‘‘Konteynirda kalan vatandaslar her gün insaat alanina gelerek evlerini merak ettikleri için bakmak istiyorlar. Elimizden geldigi kadariyla göstermeye çalisiyoruz. Burasi insaat alani oldugu ve herhangi bir olumsuz durumla karsilasma ihtimalimiz oldugu için genelde sivil vatandasi santiye alanina alamiyoruz. Vatandaslarin gözleri arkada kalmasin. Biz, lüks ve çok saglam villa tipi konutlari yapip teslim edecegiz’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile