Kilis'te Depremzedeler Için Yapilan Köy Evlerinin Insasi Sürüyor

Kilis'te Depremzedeler Için Yapilan Köy Evlerinin Insasi Sürüyor

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Kilis’te TOKI tarafindan yapilan kalici konutlar yükselmeye devam ediyor. Kentte afetzedeler için merkez ve ilçelerde bin 854 konutun, Musabeyli ilçesinde ise 19 köy evinin insaat çalismalari yüzde 90 seviyesine ulasti.

Yüzyilin felaketi olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremde 11 ilde agir hasar meydana geldi. Depremden etkilene kentler arasinda yer alan sinir ili Kilis’te depremzede vatandaslarin barinma ihtiyacini gidermek adina kalici konutlar insa ediliyor. Toplamda bin 854 konuttan olusan depremzede kalici konutlarinin dis cephelerinin yaklasik yüzde 90’i tamamlanirken, depremzede vatandaslara Mart ayinda teslim edilmesi hedefleniyor.

“Mart ayinda teslim edecegiz”

Yapimi devam eden 19 adet köy evinin çalismalarinda sona geldigini belirterek Mart ayinda teslimatlarinin yapilacagini söyleyen Deprem Konutlari Insaat Mühendisi Utku Ünal, “Kilis’in Musabeyli ilçesine bagli Delifaki Karadut kirsal mahallesindeyiz. Burada 19 adet köy evi yapiyoruz. Mart ayinda insallah köy evlerimizi bitirerek teslim edecegiz. Depremzedelerimiz güvenli ve huzurlu bir sekilde yasayacaklar. Bunun için gereken neyse hizli bir sekilde tamamlayarak Mart ayinda teslim edecegiz” dedi.



“Depreme tam dayanikli tam güvenilir evler yapiyoruz”

TOKI konutlarinin depreme dayanikliligi hakkinda bilgi veren Insaat Mühendisi Utku Ünal, “Evlerimizin giris kapilari tam güvenlikli çelik kapidir. Dis cephe de 8 santim tas yönü mantolama var. Çatimizda ise kiremit alti siltemiz var, izolasyon anlaminda çok güvenli ve isi kaybi olmayan binalar tasarlandi. Ayrica C30 kalitesinde donatisi da yogun olan depreme tam dayanikli, tam güvenilir evler yapiyoruz. Bu evlerde artik aileler depreme dayanikli güzel huzurlu mutlu bir sekilde yasamis olacaklar. En kisa zamanda da teslimatimizi yaparak onlarin burada mutlu sekilde yasamalarini görmek istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile