Kilis'te Geleneksel Çocuk Oyun Senligi Düzenlendi

Kilis'te Geleneksel Çocuk Oyun Senligi Düzenlendi

Kilis’te geleneksel olarak düzenlenen ‘Çocuk Oyunlari Senligi’ basladi.

Kilis’te Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde 32 okuldan yaklasik bin ögrencinin katildigi ‘Çocuk Oyunlari Senligi’ basladi.

Senlikte ögrenciler doyasiya eglendi. Düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunlari Senligi’nde ögrenciler yag satarim bal satarim, mendil kapmaca, yakan top ve sek sek’’ gibi oyunlar oynadi. Senlikte basarili olan ögrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda ödüllerinin verilecegi bildirildi.

Çocuklarin saglikli sekilde yetismesi ve enerjilerini atmasi için sene basindan itibaren üzerinde durdugu geleneksel çocuk oyunlari senligini gerçeklestirdiklerini söyleyen Kilis Il Milli Egitim Müdürü Abdulkadir Altay, ‘‘Toplam 32 okuldan yaklasik bin ögrencinin katilimiyla birbirinden çekismeli geçen 4 oyunu çocuklar gönüllerince oynuyorlar. Biz burada onlarin mutluluguna ve heyecanina eslik ediyoruz. Ata oyunlari olarak bilinen büyüklerinin oynadiklari oyunlari kendileri burada hem tekrarlamis hem de o kültüre tekrar gitmis oluyorlar. Biz bu oyunlari çocuklarimiza oynatarak dijital bagimliligi ve kapali ortamlarda kalan çocuklarimizin hareketsiz yasamlarini harekete ve neseye geçirtme çalisma içerisindeyiz’’ dedi.

Arkadaslariyla birlikte oynadigi oyunu tatil zamanindayken de oynayacagini söyleyen 4’üncü sinif ögrencisi Begüm Azra Dedekoglu ise, "Burada oynanan oyunlari mutlaka arkadaslarima anlatacagim ve onlarla bir araya geldigimde de birlikte oynayacagiz. Ben ve arkadaslarim çok mutlu, çok güzel zaman geçiriyoruz’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile