Kilis'te Müzeler Haftasi Etkinligi Düzenlendi

Kilis'te Müzeler Haftasi Etkinligi Düzenlendi

Kilis’te "Müzeler Haftasi" etkinliklerinde Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan düzenlenen müzik dinletisi ile kazilarda ortaya çikartilan etnografik ve arkeolojik eserlerin resim sergisine açildi.

Kilis Valisi Recep Soytürk, açilistaki konusmasinda, serginin hayirli olmasini temennisinde bulunarak, ’’Oylum Höyük’te yapilan kazi çalismalarinda çikarilan eserlerin Kilis Müzesi’nde sergileniyor. Eserlerin daha hizli gün yüzüne çikarilmasi için Oylum Höyük’teki kazi çalismalarini yillik programa alinacak. Kilis’in tarihini tüm dünyaya tanitmak istiyoruz” dedi.

Konusmanin ardindan serginin açilis kurdelesi kesildi, protokol üyeleri sergiyi gezdi.

Protokol üyeleri Kilis Müzesinde, Kültür Bakanligi ve Milli Egitim Bakanligi arasinda imzalanan kültür egitim isbirligi çerçevesinde Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan düzenlenen müzik dinletisi ile kazilarda ortaya çikartilan etnografik ve arkeolojik eserlerin resim sergisini gezdiler.

Etkinlige, Vali Yardimcisi Kemal Balaban, Kültür ve turizm Il Müdürü Cuma Özdemir, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile yetkililer katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile