Kilis'te Öldürülen 9 Yasindaki Çocugun Davasi Sonrasi Avukatlardan Açiklama

Kilis'te Öldürülen 9 Yasindaki Çocugun Davasi Sonrasi Avukatlardan Açiklama

Kilis’te 4 Nisan 2023 tarihinde 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek’in cinsel istismara maruz birakildiktan sonra öldürülmesiyle ilgili davanin ikinci durusmasi sonrasi aile avukatlari tarafindan basin açiklamasi yapildi. Avukat Betül Zagli Topal, “Dosyanin tamamlanabilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi gerekiyor. Savci mütalaasini açiklamadi” dedi.

Kilis’te 4 Nisan 2023’te okuldan çiktiktan sonra kaybolan 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek’in, cinsel istismara maruz birakildiktan sonra boynuna briket baglanip su kuyusuna atilarak öldürülmesiyle ilgili görülen davanin ikinci durusmasi sonrasi aile avukatlari tarafindan basin açiklamasi yapildi.

“Dosyanin tamamlana bilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi gerekiyor”

Yeryüzü Çocuklari Dernegi üyesi avukat Betül Zagli Topal açiklamasinda, “4 Nisan 2023 tarihinde çok elim bir olayla Kilis sarsildi. Yabanci uyruklu 9 yasindaki Gina Mercimek’in cesedi komsusunun su kuyusunda bulundu. Infial olusturan bu olayda davanin ilk durusmasi 3 Ocak 2024 tarihinde gerçeklesti. Biz ikinci celsesi için 19 Ocak 2024 tarihinde Kilis Adliyesinin önündeyiz ve celse tamamlanmis durumda. Dosya için taniklar dinlenmis olup, ayni zamanda müsteki katilan vekiller kendilerini beyanlarda bulundular. Bu asamada 3’üncü celsenin 8 Mart 2024 tarihine ertelendi. Dosyanin tamamlana bilmesi ve eksik hususlarin giderilmesi gerekiyor. Savci mütalaasini açiklamadi bu nedenle esase iliskin mütalaayi ve 3’üncü durusmayi beklemedeyiz” dedi.



“Bu olay herkesin davasi”

Sosyal Hizmet Uzmani Kevser Ceren, “Biz burada kizimiz Gina Mercimek için degil, ilerleyen zamanda olacak olaylar için bizimle durun. Herhangi bir çocuga bir sey olursa lütfen herkes bu dava gibi sahiplensin çünkü bu olay herkesin davasi. Suan buradaki avukatlar kizim için bizimle birlikte ve Allah’in katinda katilin cezasi çok daha büyüktür” diye konustu.



Ne olmustu?

Kilis’te Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak’ta yasayan 9 yasindaki yabanci uyruklu Gina Mercimek, 4 Nisan 2023’te okuldan çiktiktan sonra kayboldu. Gina’nin cesedi, 6 Nisan’da ayni sokakta yasayan Hüseyin Boguç’a ait evin bahçesindeki su kuyusunda bulundu. Gina’nin boynuna briket baglanarak su kuyusuna atildigi tespit edildi. Olayin ardindan gözaltina alinan Hüseyin Boguç ve Azittin Altinöz tutuklandi. Saniklar hakkinda ’cinsel istismar’ ve ’canavarca hisle insan öldürmek’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle dava açildi. Görülen durusma 19 Ocak 2024’te görüldü ve saniklarin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile