Kilis'te Saat 04.17'De Depremde Hayatini Kaybedenler Anildi

Kilis'te Saat 04.17'De Depremde Hayatini Kaybedenler Anildi

Kahramanmaras merkezli depremlerin birinci yili çerçevesinde Kilis’te, hayatlarini kaybedenler için anma programi gerçeklestirildi.

Kilis’te Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Kilis Valisi Tahir Sahin baskanliginda ve protokol üyelerinin de katilimiyla Kilis AFAD Il Müdürlügü binasinda yapildi. Kilis Valisi Tahir toplantida, 11 ilde etkili olan deprem felaketinde bölgedeki yarali vatandaslarin Kilis’e gelerek tedavi edilirken bölgedeki diger illerde de önemli rol oynadiginin altini çizdi.

Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantisinda basin açiklama yapan Kilis Valisi Tahir Sahin, ‘‘6 Subat 2023 tarihinde asrin felaketi olarak ifade ettigimiz ve Kahramanmaras Pazarcik üssü olan depremlerin bu gün yil dönümü. Ilimiz dahil 11 ili etkileyen asrin felaketinde sehrimizde ilk etapta AFAD personelimiz bugün bulundugumuz koordinasyon merkezinde 40 binanin yikildigina dair ihbar alarak, beraberinde 11 vatandasimiz hayatini kaybetmis, 65 vatandasimiz saglik kuruluslarinda tedavi altina alindi. Yasanan deprem kis ayinda olmasi sebebiyle hizli bir sekilde sehrimizin barinma merkezleri olusturmus, kentte 2 bin 66 çadir kurularak hemserilerimizin acil barinma ihtiyaçlari karsilandi’’ dedi.

Kendisi depremzedeyken diger afetzedelere el uzattigini söyleyen Vali Sahin, ‘‘Depremde günlük olarak 110 bin depremzede hemserilerimize sicak yemek sunumu yapildi. Ilk etapta sehrimize 406 yasam konteyniri, kirsal alanlara ise 699 konteynir kurulumunu yaptik. Çevre ve Sehircilik Iklim Degisikligi Bakanligimiz depremin hemen arkasindan kentte 94 bin 636 bagimsiz yapiyi incelemis, 457 binanin yikilmis, 151 binanin acil yikilacak, 1926 binada agir hasar olusmus, 488 binanin da orta hasarli oldugunu tespit etti. Günümüze kadar hizli bir sekilde enkaz kaldirma yikim islemleri gerçeklestirilirken sehrimizde enkaz yüzde 98’i kaldirildi. Cumhurbaskanimizin güçlü iradesiyle bir yil içerisinde hemserilerimiz köy konutlarinin ve beraberinde AFAD Baskanligimizin koordinesinde gerçeklestirdigi konutlarin yapim süreci baslanmis, bu gün itibariyle ilimizde yapimi devam eden konutlarin ve egitim ögretim kurumlarimizin yapimi hizli sekilde devam etmektedir. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiz için Rabbimden rahmet, ailelerine bassagligi diliyorum” sözlerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile