Kilis‘te Sahra Günü Kaldırılıyor

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şevket Memiler, 2012 yılından itibaren ‘sahra günleri‘nin kaldırılacağını söyledi.

Memiler, yıllardan beri esnaf kuruluşlarının yılda birkaç günlüğüne ‘sahraya‘ çıktığını belirterek, "Esnafımızın sahra günü nedeniyle tatil yapmasından vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bu nedenle bu yıl sahraya son kez çıkılacak. Esnaf Odaları Birliği olarak sahra günü yerine Ahilik Haftası etkinlikleri yapacağız. Hem tüm esnafımızın katılımını sağlayacağız hem de vatandaşımızın mağdur olmasını engelleyeceğiz. Çünkü ilimize yaz ayı olması nedeniyle çok sayıda yabancı geliyor. Bu insanlara esnafın kapalı

olmasını izah edemeyiz. Bu nedenle bu yıldan itibaren sahra günleri falan olmayacak. Böyle bir karar aldık. Tüm esnafımız açısından bakıyoruz" dedi.

Sahra gününde, esnaf bağlı olduğu odanın almış olduğu karar gereği o gün işyerini kapatarak toplu gezi veya piknik yapıyor. Dileyen de ferdi sosyal faaliyet içerisinde bulunuyor. Oda başkanları, vatandaşların zor durumda kalmaması için haftalar öncesinden ilanlarla duyurular yapıyorlar.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile