Kilisli Çiftçilere 650 Bin Adet Fide Dagitimi Yapildi

Kilisli Çiftçilere 650 Bin Adet Fide Dagitimi Yapildi

Kilis’te tarim alanlarinin kullanmasinin etkilestirilmesi için 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlican ve biber fidesi dagitildi.



Kilis Il Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde gerçeklesen fidan dagitimi töreninde 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlican ve biber fidesini çiftçilere ücretsiz olarak dagitti.

Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi kapsaminda sebze fidesi dagitim töreni düzenledigini söyleyen Il Tarim ve Orman Müdürü Levent Küçük, ‘‘Take Projesi tarim arazilerinin kullaniminin etkinlestirilmesi için, islenmeyen ve nadasa ayrilan alanlar ile islemeli tarima uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, uygun tarimsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle bitkisel üretimin artirilmasidir. Bu proje kapsaminda basta kadin ve genç üreticiler olmak üzere, düsük gelirli, küçük ölçekli, organik tarim ve iyi tarim uygulamalari yapan, sözlesmeli üretim yapan üreticiler öncelikli olarak projeden faydalandirildi. 2021 yilindan bugüne kadar take projesi kapsaminda ilimizde bugday, mercimek, arpa tohumu ve sebze fidesi, olarak 3 bin 53 üreticimize projelerden faydalandirilmis, Bakanligimiz ve valiligimiz destekleri ile 4 yilda toplam 13 milyon TL katki ile toplam 25,3 milyon TL degerinde tohum ve fide projesi hayata geçirilmistir’’ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile