Kilosu 25-30 TL'ye Satilan Örtü Alti Çilek, Üreticisini Sevindiriyor

Kilosu 25-30 TL'ye Satilan Örtü Alti Çilek, Üreticisini Sevindiriyor

İçel’de örtü altinda yetistirilip yilin 10 ayi hasadi yapilan çilek bahçesinde kilogrami 25 ile 30 TL arasinda alici bulmasi üreticisini geçtigimiz senelerde oldugu gibi bugünlerde de sevindiriyor.

Türkiye’nin örtü alti sebze ve meyve yetistiriciliginde ilk siralarda yer alan İçel’in birçok ilçesinde seralarda yogun çilek üretimi de yapiliyor. Örtü altinda basta Anamur ve Silifke ilçelerinde yogun olarak üretilen çilek, ekonomik olarak önemli bir getiri saglamasi nedeniyle diger ilçelerde de çiftçiler tercih etmeye basladi.

Bir dönüm serada yilda yaklasik 6 ton üretim yapan üreticilerin kilogramini ortalama 25 TL’ye sattigi takdirde 150 bin TL gelir elde edebiliyor. Üreticiler, çilegin her yil degerli oldugunu belirtirken, bu yil 25 ile 30 TL arasinda satilmasinin ise kendilerini sevindirdigini dile getirdi.

Bir dönümde 10 bin kadar çilek fidesi dikimi gerçeklestirebildiklerini animsatan örtü alti çilek Üreticisi ayni zamanda ziraat teknikeri Faruk Senol, ”Ekimi yapilan fidelerden Eylül ile Haziran ayi arasinda çok güzel verim aliyoruz, 6 ton kadar çilek üretimi gerçeklestiriyoruz. Bunlari da market, manav ve pastanelere veriyoruz. Geçtigimiz sene çilegin fiyati 15 ile 20 TL’ydi, bu sene ise 25 ile 30 TL arasinda gidiyor. Buda bizi ekonomik olarak mutlu ediyor” dedi.

Üretimlerini titiz bir sekilde gerçeklestirdiklerine deginen Senol, ”Özellikle bakimi ve gübresini organik olarak tercih ediyoruz. Hayvan gübreleri ile destekleyerek daha kaliteli çilek üretimi gerçeklestiriyoruz. Çilegin tadini almasi için organik gübreyi daha iyi kullandigimizi düsünüyorum. Bu yüzden de yogun talep görüyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile