Kilosunu 160 Bin Liraya Satin Aldigi Balin Parasini Mehmetçik Vakfi Ve Besicilere Verdi

Kilosunu 160 Bin Liraya Satin Aldigi Balin Parasini Mehmetçik Vakfi Ve Besicilere Verdi

Batman’in Sason ilçesinde 2 bin rakim yükseklikteki Cobet Yaylasi’nda el degmeden kara kovanlarda üretilen organik çiçek balinin bir kilosuna 160 bin lira ödeyen is adami Esat Ekremoglu, Mehmetçik Vakfi ve besicilerin hesabina yatirdigi paranin dekontunu kaymakama teslim etti.

Sason Kaymakamligi bünyesinde “Örnek Ürün Örnek Ilçe Projesi” dahilinde üretilen ve Ege Üniversitesi tarafindan numune analizi yapilarak ülkede üretilen en kaliteli bal oldugu belirlenen organik Sason balina açik artirmayla bir kilosuna 160 bin lira gibi rekor bir fiyatla satin alan Batmanli is adami Esat Ekremoglu, Sason Kaymakamliginda Kaymakam Murat Mete ve bal üreticileriyle bir araya gelerek ödemesini yaptigi balin dekontlarini teslim etti.

Üreticilerin desteklenmesiyle ilçedeki bal kalitesinin ve rekoltesinin daha üst seviyelere tasinacagini belirten Kaymakam Murat Mete, “Bal açik arttirmasi sonrasi teklif edilen miktarin yarisini Mehmetçik Vakfi Bagislar Müdürü Emekli Albay Sedat Uzuncezar ile gerekli görüsmeleri yaparak Esat Bey bagisini yaparak ve dekontu tarafimiza sundu. Gelirimizin diger kisminin ödemesini de üreticilerimize aktardi. Üreticilerimiz ile görüserek bu miktari üretimi arttirma amaciyla degerlendirme konusunda fikir birligi sagladik. Sehitler diyari olarak adlandirilan Sason’umuz da maddi degerinin yaninda manevi degeri de çok yüksek bir katkida bulunan is adami Esat Ekremoglu’na çok tesekkür ediyorum” dedi.

Esat Ekremoglu, ülkenin daha iyi bir noktada olmasi için hem Mehmetçik Vakfina hem de üreticilere destegi simdi oldugu gibi ilerleyen zamanlarda da olacagini dile getirdi.

“Bu destekler bizleri daha da ileriye tasiyacaktir”

Bal üreticilerinden Baris Yasar, bir kilo bala 160 bin lira ödeyerek kendilerini destekleyen projenin mimari Kaymakam Murat Mete’ye tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile