Kimse Yok mu Derneği, Yıldırım ailesine yardım elini uzattı

Konya'da anneleri cezaevine girdikten sonra hurdacılık yapan babalarıyla bir odada kalan 8 çocuğa Kimse Yok Mu Derneği yardım elini uzattı. Derme-çatm

Konya'da anneleri cezaevine girdikten sonra hurdacılık yapan babalarıyla bir odada kalan 8 çocuğa Kimse Yok Mu Derneği yardım elini uzattı. Derme-çatma bir odada hayatını sürdüren aileye, gıda, yiyecek, giyecek ve temel ihtiyaç maddeleri götürdü.

Konya'nın merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki yıkılmak üzere olan tek katlı evde hayatta kalmaya çalışan Yıldırım ailesi 8 çocuğuyla beraber yaşadığı dram, mahalle muhtarı tarafından Kimse Yok mu Derneği'ne bildirildi. Gönüllü hayırseverleri devreye sokan Kimse Yok Mu Derneği, eşyalarını temin ederek, gıda ihtiyacını karşıladı.

Kimse Yok mu Derneği Konya Müdürü Hasan Aşçı, yardıma muhtaç ailenin haberinin aldıklarında hemen harekete geçtiklerinin belirtti. Yapılan inceleme sonrasında ciddi anlamda ailenin sıkıntı içinde olduklarını söyleyen Aşcı şunları kaydetti: " Öncelikle ailenin ihtiyaçları belirledik. Gerekli ev eşyası ve gıda yardımında bulunduk. Çocuklarını yatılı yurda verilmesi yönünde bir çalışma yapacağız. Amacımız böyle muhtaç aileleri bulup yardım etmektir. Buradaki ailenin ve çocukların hiçbir suçu yok. Çünkü imkanlar el vermiyor. İnşallah bundan sonra mutlu bir hayat sürerler''diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kıratlı, bu ailenin durumu çok vahim durumda evin her türlü bakımını yapacaklarını dile getirdi. Daha uzun süreli bir çözüm için çocukların yurda verilmesini söyleyen Kıratlı, ailenin topluma kazandırılması için Kimse Yok Mu ekibi olarak elimizden gelini yapacaklarını ifade etti.

Birkaç kez kaymakamlığa başvuru yaptığını belirten ihtiyaç sahibi Burhan Yıldırım, üzerinde gözüken araçtan dolayı yardım alamadığını, aracın kendi kaydından çıkarılmasını istediğini söyledi. Yıldırım, eşinin hapiste olması yuvamın dağılmasına sebep olduğunu, daha düzenli bir hayat kurabilmek için Kimse Yok Mu gibi hayır kurumlarından yardım ellerini ulaştırmasını dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile