KİPAŞ Holding'tan 350 Milyon Euro’luk Yatırım

KİPAŞ Holding'tan 350 Milyon Euro’luk Yatırım

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, KİPAŞ Holding’in bünyesindeki Kipaş Kağıt Fabrikasının temel atıldı.

28 metre yüksekliğiyle, bölgedeki en yüksek prefabrik bina olma özelliği taşıyan Kipaş Kağıt'ın temel atma törenine, TBMM Başkan Vekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş milletvekilleri Sıtkı Güvenç, Yıldırım Ramazanoğlu, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve bazı belediye başkanları ve çok sayıda bürokrat da katıldı.

Törende, ayrıca Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Kambeton Ltd.Şti Ortaklar Kurulu Başkanı Zeki Baykam ve her iki şirketin yöneticileri de hazır bulundu.

Yatırım ilk etapta 500, daha sonrasında 1000 kişiye istihdam sağlayacak ve yılda 470 bin ton kağıt üretimi yapacak. 60 bin metrekare kapalı alan ve toplamda 300 bin metrekareye kurulacak olan Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.’nin, 2013 Yılı Eylül ayında üretime geçmesi planlanıyor.

Türkiye genelinde bir çok firmanın katıldığı ihaleyi alan Kambeton, 350 milyon Euro’luk yatırımının inşaatını yapacak.

Prekast ve prefabrik alanında faaliyet gösteren; sanayi yapıları, cephe panelleri, köprü kirişleri, elektrik direkleri, trafo köşkleri, altyapı elemanları, çevre koruma ürünleri, çevre düzenleme ürünleri, kent mobilyaları gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Kambeton'un, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da, önemli yatırımcıların çözüm ortağı olmaya devam ettiği belirtildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile