Kiraathane Isletmecisinin Öldürüldügü Kavgada Tutuklu Mert M. Açiklamasi 'Alp Avci'yi Biçaklamadim, Elimde Biçak Yoktu'

Kiraathane Isletmecisinin Öldürüldügü Kavgada Tutuklu Mert M. Açiklamasi 'Alp Avci'yi Biçaklamadim, Elimde Biçak Yoktu'

Çanakkale’de biçakli kavgada hayatini kaybeden kiraathane isletmecisi Alp Avci’nin (24) öldürülmesine iliskin gözaltina alinip, tutuklanan Mert M.’nin (29) polisteki ifadesi ortaya çikti. Mert M. ifadesinde, "Alp Avci’yi biçaklamadim. Elimde biçak yoktu" dedi.

Olay, 28 Haziran’da saat 21.00 siralarinda Barbaros Mahallesi Troya Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, kiraathane isletmeciligi yapan Alp Avci ile 3 kardes olan elektrikçi Mert M., M.M. (19) ve M.M. (18) arasinda tartisma çikti. Tartisma kisa sürede biçakli kavgaya dönüstü. Kiraathane isletmecisi Alp Avci, biçakla gögsünden ve sol elinden yaralandi. Çevredekilerin ihbarinin ardindan olay yerine gelen 112 Acil Saglik ekiplerince özel bir hastaneye kaldirilan Alp Avci, sevk edildigi Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde hayatini kaybetti.

Asayis Sube Müdürlügü ekipleri kaçan süphelileri yakalamak için çalisma baslatti. Ekipler, süphelileri suç aleti biçakla birlikte 29 Haziran gecesi saat 01.30’da yakaladi. Evli ve bir çocuk babasi Alp Avci’nin öldürülmesiyle ilgili gözaltina alinan 3 kardes emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen M.M. ile M.M. serbest birakilirken, Mert M. ise adliyede çikarildigi mahkemece tutuklandi. Biçakli kavgada hayatini kaybeden kahvehane isletmecisi Alp Avci’nin öldürülmesine iliskin gözaltina alinip, tutuklanan Mert M.’nin, polisteki ifadesi ortaya çikti.

Polisteki ifadesinde, Alp Avci’nin uyusturucu satmasi için kendisine baski yaptigini söyleyen Mert M., “Bu ise bulasmak istemedigimi kedisine söyledim. Ameliyatimi da bahane ederek, oturmakta zorlandigimi söyledim. Ardindan araçtan inerek is yerime gittim. Is yerime geldigimde kimligimi ve gömlegimi Alp Avci’nin arabasinda unuttugumu fark ettim. Getirmesi için Avci’yi aradigimda, ’seni öldürürüm, kardeslerini vururum’ diye bagirmaya basladi.

Bunun üzerine ’kimligimi ve gömlegimi getirin, benimle de bundan sonra selami kesin’ diyerek telefonu kapattim. Bunun üzerine bana sosyal medya üzerinden ’seni öldürecegim’ diye mesaj atti. Is yerimin önündeyken Abdullah’in elinde bana ait olan gömlek ile geldigini gördüm. Yanina gidip, gömlegimi aldim. ’Kimligimin nerede oldugunu sordugumda Abdullah, ’bende degil’ dedi.

Bu esnada caddenin karsi tarafinda Alp Avci’nin aracini gördüm. Hatta Alp Avci ve Ali de aracin önündeydi. Bu esnada kardeslerim, dükkanin önünde oturuyordu. Kimligimi almak için yolun karsisina Alp Avci’nin yanina gittim. Abdullah da arkamdan geldi. Kardeslerimin o esnada ne yaptiklarina bakmadim. Yolun karsisina geçip, kaldirima çiktigim esnada Avci, bana elindeki biçagi göstererek küfretti. Bunun üzerine yanagina yumruk atip, kaçmaya basladigim esnada kardesimin sesini duyup, geri döndüm. Ali’nin, kardesim M.M.’yi tuttugunu, Avci’nin ise biçaklamaya çalistigini gördüm” dedi.

Kardesini korumak için Alp Avci’nin üzerine atladigini ifade eden Mert M., “Bu esnada biçak, Alp’in elindeydi. Kardesimin kurtuldugunu görünce ’kaçin buradan’ diye bagirdim. Diger kardesim M.M., bu esnada olay yerine gelmis. Hep birlikte kaçarak buradan uzaklastik. Olay yerinden ayrilirken Alp ayaktaydi. Kardeslerimle birlikte eve giderek olayin sokunu atlatmaya çalistik. Sonrasinda Alp’in esi, beni arayarak kocasinin gögsünden biçaklandigini söyleyip, ’Alp’in uyusturucu kullandigini neden söylemiyorsun’ diye kizdi ve olayin nasil oldugunu sordu, ardindan da telefonu kapatti. Alp’in gögsünden yaralandigini ögrenince salak gibi oldum. Alp Avci’yi biçaklamadim. Elimde biçak yoktu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile